Німеччина та Франція виступили зі спільною заявою щодо Донбасу

4 квітня 2021, 07:30оновлено 4 квітня 2021, 09:17
У Німеччині та Франції уважно стежать за ситуацією, особливо за пересуваннями російських військ.
Донбас, війна
Німеччина і Франція зробили спільну заяву щодо Донбасу / УНІАН

Міністерства закордонних справ Німеччини та Франції заявили про те, що стурбовані через зростання числа порушень режиму припинення вогню на Донбасі й закликали припинити ескалацію.

"Ми уважно стежимо за ситуацією, особливо за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони утриматися і негайно припинити ескалацію", - йдеться у спільній заяві дипломатичних відомств двох країн, оприлюдненій на сайті МЗС Німеччини.

Також у МЗС Німеччини та Франції підкреслили, що підтверджують їхню "підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах".

Повідомляється, що як посередники в "нормандському форматі" Німеччина і Франція хочуть повністю виконати Мінські домовленості і в цьому контексті вітають продовження мандата СММ ОБСЄ в Україні.

Ситуація на Донбасі - про що йшлося раніше:

  • 26 березня російські незаконні збройні формування обстріляли позиції ООС на Донбасі поблизу Шумів. Унаслідок ворожого вогню загинули 4 українських військових. Через це президент України Володимир Зеленський закликав усіх лідерів країн нормандської четвірки докласти максимальних зусиль для того, щоб на Донбасі був повністю збережений режим припинення вогню.
  • 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • 2 квітня прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що ситуація на лінії зіткнення на Донбасі є "вельми настрашливою".
  • 2 квітня відбулися перші телефонні переговори президента України Володимира Зеленського з американським главою держави Джо Байденом. Під час дискусії глава США заявив про підтримку Вашингтоном української держави у військовому конфлікті на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти