Євросоюз: Режим Лукашенка - співагресор у війні Росії проти України

8 березня 2022, 06:37оновлено 11 березня 2022, 10:10
664
Білорусь несе повну відповідальність за жертви серед людей і руйнування. Країну закликали не сприяти агресії та дотримуватися міжнародних зобов'язань.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / Фото Reuters

Євросоюз розглядає самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка як співагресора війни Росії проти України.

У заяві ЄС наголошується, що повномасштабна війна Росії проти України є грубим порушенням міжнародного права і Статуту ООН і підриває європейську і глобальну безпеку і стабільність, передає Укрінформ.

Міжнародне співтовариство виступає проти російської загарбницької війни.

відео дня

"Росія, за участю режиму Лукашенка в Білорусі як співагресора, несе повну відповідальність за жертви серед людей, поранення і руйнування. Ми також повторюємо наш заклик до Білорусі не сприяти російській агресії та дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться у заяві.

Євросоюз виступив з вимогою до Росії "негайно припинити свої військові дії, вивести всі свої війська по всій території України і повністю поважати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод".

Також Росія "повинна припинити свою кампанію дезінформації та кібератак".

Як повідомляв Главред, легендарний рок-музикант, лідер груп "Ляпіс 98", BRUTTO і Drezden Сергій Міхалок у вкрай лютій і запеклій формі звернувся до військовослужбовців Білорусі. Він назвав їх "трусами і спільниками нацистів".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти