Експерт пояснив, чому перемога України життєво важлива для Байдена

9 листопада 2023, 10:24
У Джо Байдена є дуже багато проблем, які він не вирішив, каже Анатолій Октисюк, і перемога України у війні йому б допомогла.
Октисюк, Байден
Байдену дуже важлива перемога України - експерт Анатолій Октисюк / колаж Главред, фото УНІАН

Якщо президенту США Джо Байден вдасться домогтися того, що війна між Україною і країною-агресором РФ закінчиться в 2024 році, то шанси його на другий термін помітно зростуть.Про це в інтерв'ю Главреду розповів політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк.

"Демократам цього року буде складно виграти вибори. Це можливо лише за умови, якщо Трампа не допустять до участі у виборах. Питання в тому, що у Байдена зараз дуже багато кризових процесів, які негативно впливають на його каденцію. Це війни в Україні та Ізраїлі, внутрішні протиріччя, зупинка економічного зростання, стримування Китаю, Ірану. Тобто у Байдена є дуже багато проблем, які він не вирішив, і тому, наприклад, кажуть, що для Байдена було б дуже добре ‒ як мінімум завершити війну України і РФ в наступному році", ‒ сказав він.

Хто такий Анатолій Октисюк

Анатолій Октисюк - експерт з політичних питань, співзасновник аналітичного центру DemocracyHouse.

відео дня

До 2016 року - старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Аналізує події в Україні та за її межами. Висвітлює питання про війну Росії проти України.

Внутрішньополітична боротьба в США

Результати опитування показали, що Байден випередив Трампа в рейтингах, але програє іншим "республіканцям". Водночас чинний президент Сполучених Штатів Джо Байден відстає від інших потенційних кандидатів-"республіканців" – Рона Десантіса і Ніккі Хейлі.

Представник кампанії Байдена Аммар Мусса заявив, що Дональд Трамп підлабузнює до диктаторів і піклується тільки про себе.

"Погрози Дональда Трампа послабити НАТО і стати на бік Володимира Путіна підривають силу Америки на світовій арені і загрожують нашій національній безпеці. На посаді президента Дональд Трамп провів чотири роки, лестячись до диктаторів і роблячи нашу країну менш безпечною. Думка про те, що він відмовиться від наших союзників, якщо не доб'ється свого, підкреслює ту правду, яку ми вже знаємо про Дональда Трампа: єдина людина, про яку він піклується, – це він сам", – зазначив Мусса.

Пізніше президент України Володимир Зеленський розкрив наслідки для України від перемоги Трампа на президентських виборах у США 2024 року. Президент України зазначив, що кожна зміна у глобальному контексті має свій вплив, але невідомо, хто саме виграє на виборах у США.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти