Експерт пояснив, яку "рибу в каламутній воді" антиєврейських протестів хоче зловити Ердоган

3 листопада 2023, 22:27
Експерт Валерій Клочок ще раз наполягає на тому, що недавні ісламістські заяви Ердогана ‒ чистої води "многоходовочка".
Клочок, Ердоган
Недавні ісламістські заяви Ердогана - "багатоходівка", вважає експерт / колаж Главред, фото УНІАН і Facebook

Антисемітські протести (за типом тих, що були днями в країні-агресорі РФ ‒ в Дагестані) можуть трапитися і в Туреччині. І все через імперські амбіції тамтешнього президента Ердогана. Про це в інтерв'ю Главреду розповів політичний експерт і керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок.

"Яскравий приклад - Туреччина. Заклик Ердогана до релігійної війни мусульман проти християнського світу – це чіткий сигнал Заходу, що з мусульманами повинні рахуватися. Ідея відновлення Османської імперії в голові Ердогана нікуди не поділася, так само, як і у Путіна з відновлення Російської. Бажань багато, але все буде залежати від країн Заходу. Тому що захід у військовому плані виявився не готовим до такого протистояння. І США, коли озвучували нову оборонну стратегію, говорять про підготовку до одночасної війни проти Росії і Китаю в 2027-2032 роках", ‒ сказав він.

Клочок переконаний - світу не уникнути чергової гонки озброєнь.

відео дня

"Всі розуміють виклики, і будуть готуватися. Я бачу, що нас чекає дуже серйозна гонка озброєнь, коли країни будуть переводити свої виробництва на військові рейки. І нещодавня заява міністра оборони Німеччини Пісторіуса також це підтверджує. Ця підготовка - нагальна необхідність. Арабський світ давно до цього готується, озброюється. Звичайно, вони слабкіше технологічно, але номінально Європа відстає в підготовці особового складу, готового воювати, і в кількості військової техніки. Тому потрібен час на відновлення", - сказав він.

Клаптик ще раз наполягає на тому, що недавні ісламістські заяви Ердогана ‒ чистої води "многоходовочка".

"Ердоган використовував антисемітські протести, скоріше, як привід, щоб заявити про себе, тому що його почали прибирати. Він хотів запросити до себе Путіна, але йому не дали цього зробити. Тому як країна НАТО може приймати у себе главу країни-агресора? Ердоган виступає за ісламізацію Туреччини – певною мірою, йому це вдалося, але він створив там і диктатуру. Тому євреї ‒ це лише привід", - підсумував він.

Хто такий Валерій Клочок

Валерій Клочок - громадський і політичний діяч, магістр державної служби.

З 2017 року активно займається політичною та економічною аналітикою.

З 2022 року - керівник Центру громадської аналітики "Вежа", Голова благодійного фонду "Нова дорога".

З 2020 по 2022 рік співпрацював з незалежною неурядовою організацією Growford Institute (Think Tank), яка здійснює стратегічні глобальні дослідження у сфері економіки та фінансів, оцінює системні ризики та розробляє оптимальні моделі економічного розвитку для країн, регіонів та світу в цілому.

З 2016 по 2018 рік - Голова центрального Виконавчого комітету Всеукраїнської партії.

З 2006 по 2016 рік - керівник пресслужби народного депутата, керівник пресслужби Всеукраїнської партії

З 2010 року - по сьогодн і- засновник, директор приватного підприємства.

З 2005 по 2006 рік-головний консультант секретаріату депутатської фракції у Верховній Раді України IV скликання.

2005 рік (з березня по жовтень) – начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю (пресслужба) Державної митної служби України, радник митної служби III рангу.

З 2004 по 2005 роки – прессекретар депутатської групи у Верховній Раді України IV скликання.

З 2003 по 2004 роки – інспектор відділу освіти районної державної адміністрації.

Погроми в Дагестані

29 жовтня росіяни влаштували антисемітські акції у Дагестані. Розлючений натовп протягом декількох годин "штурмував" аеропорт Республіки в спробі перешкодити ізраїльтянам висадитися на території Росії.

У Росгвардію, що чинила найменший опір, летіли камені, росіяни прорвалися на злітно-посадкову смугу і перевіряли літаки на наявність євреїв в салонах. Місцеві ЗМІ писали про одного загиблого копа.

Президент Володимир Зеленський, який сам неодноразово піддавався цькуванню з боку Путіна через своє єврейське коріння, заявив, що "культура ненависті до інших націй поширена в Росії, і її пропагує навіть державне телебачення".

Російські спецслужби одразу звинуватили українців у нібито підбурюванні росіян до антиєврейських погромів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти