Експерт пояснив, чому Путіна розіпнуть його ж послідовники

20 червня 2021, 03:02
Володимир Путін сам підклав під Росію бомбу уповільненої дії. Він не врахував, що буде в разі кризи між РФ і НАТО.
Володимир Путін
Володимир Путін / Фото Reuters

Анексією Криму та окупацією частини Донбасу президент Росії Володимир Путін створив для Росії неймовірно небезпечний військовий прецедент. І за цю загрозу РФ коли-небудь його розпнуть його ж послідовники. Таку думку в коментарі Главреду озвучив військовий експерт Олег Жданов.

"Путін допустив імовірність розміщення балістичних ракет країн-членів НАТО на території України з підлітним часом до Москви 7-10 хвилин. Путіну послідовники поставлять просте і логічне запитання: "Коли ти анексував Крим, ти не розумів, що Україна може лягти під НАТО в плані безпеки? Коли ти окупував Донбас, ти не розумів, що поява ракет НАТО на території України стає реальною?",- сказав Жданов.

За його словами, Путін сам підклав під Росію бомбу уповільненої дії, адже у разі виникнення кризи між Росією та НАТО, немає гарантій того, що Україна впродовж години не звернеться до Альянсу за допомогою в плані безпеки. Тоді транспортні літаки НАТО привезуть ракетні комплекси з Європи, через три години в Дніпрі або Харкові їх розвантажать і встановлять на стартові позиції.

"Україна зможе це зробити, навіть не будучи членом НАТО. Таким чином, Путін створив для Росії неймовірно небезпечний військовий прецедент. І США відмінно це розуміють, а тому ніколи не погодяться віддати Україну під юрисдикцію Росії та не відмовляться від такого підвішеного стану РФ", - резюмував Жданов.

читайте також"Ракети долетять до Москви за 7 хвилин": Путін злякався вступу України в НАТО

Зустріч Байдена і Путіна

16 червня відбулася зустріч президентів США та Росії – Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві.

За підсумками зустрічі Путін розповів, що під час переговорів було порушено питання вступу України до НАТО. За його словами, цього питання торкнулися "мазком". Також Путін заявив, що Байден підтримав Мінські угоди.

Президент США Джо Байден під час пресконференції за підсумками зустрічі з Путіним заявив, що сторони говорили про непохитну рішучість США захищати суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми обговорили Мінські домовленості. Він (Путін, - ред.) не суперечив мені, але, звичайно, відмінності були", - зазначив глава Білого дому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти