"Давати зброю – єдиний вихід": відмова країн протистояти РФ посилить її злочини – Шольц

9 травня 2022, 20:41
Путін не лишає світу іншого варіанту, крім як поставляти Україні зброю для захисту від російської агресії, заявив канцлер Німеччини.
'Давати зброю – єдиний вихід': відмова країн протистояти РФ посилить її злочини – Шольц
Шольц заявив, що відмова держав протистояти РФ посилить її злочини/ Reuters, Bundeswehr Oliver Schmidt

Путін поставив під загрозу мир у Європі. Тому він не лишає Німеччині та іншим цивілізованим країнам іншого вибору, крім як постачати Україні озброєння для захисту від російської агресії.

Те, що накоїв російський диктатор, не може зійти йому з рук. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на Федеральному конгресі Німецької конфедерації профспілок у Берліні, пише Wirtschaftswoche.

Шольц наголосив, що Путін хотів втілити у життя "реваншистський проєкт Російської імперії". І заради цього російський диктатор порушив державні кордони іншої країни. А непорушність держкордонів є однією із ключових у системі міжнародного права.

Канцлер Німеччини наголосив, що ФРН підтримуватиме Україну. Адже рішення не протистояти Путіну призведе лише до того, що агресор зміцніє і посилить свою злочинну діяльність, наголосив Шольц.

Надання Німеччиною зброї Україні

Раніше повідомлялося, що німецький парламент, Бундестаг, більшістю голосів схвалив пропозиція про постачання зброї Україні – у тому числі і з важкого озброєння.

Пізніше стало відомо, що ФРН планує передати Україні зенітні самоходки Гепард – це броньована машина, головне завдання якої захищати війська від нападів з повітря – штурмовиків, вертольотів, безпілотників.

Цю інформацію пізніше підтвердила очільниця Міністерства оборони ФРН Крістіна Ламбрехт – вона зазначила, що Німеччина передасть ЗСУ сім самохідних артилерійських установок (САУ) моделі PzH 2000.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти