Байден намагається сподобатися Путіну - експерт

29 червня 2021, 08:55оновлено 29 червня 2021, 12:02
Апаратники з ЦК КПРС ще в 1979 році побачили суть Джо Байдена точніше, ніж американські виборці. Це його "любов до показухи".

відео дня
Андрій Ілларіонов
Андрій Ілларіонов пояснив, чому США дали задню в питанні Північного потоку-2 / УНІАН

Адміністрація президента США дала задню щодо проекту трубопроводу Північний потік-2, тому що це був особистий вибір нинішнього глави Білого дому Джо Байдена, який, на відміну від свого попередника, президента Дональда Трампа, який зупинив будівництво цього газопроводу, дуже хоче подружитися з господарем Кремля Володимиром Путіним.

Таку думку озвучив під час чату на Главреді економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов.

Експерт зазначив, що в Москві Байден добре відомий з часу його поїздки в СРСР в 1979 році.

"Він дуже хотів сподобатися комуністичним вождям. За результатами його поїздки міжнародний відділ ЦК КПРС склав записку, в якій говорилося, що головною рисою сенатора Байдена є схильність до показухи. Цинічні апаратники з ЦК КПРС побачили суть Байдена точніше, ніж американські виборці, які шість разів голосували за нього на виборах до Сенату, на посаду віцепрезидента і президента", - розповів Ілларіонов.

За його словами, за п'ять десятиліть політичної діяльності головна характеристика Байдена - любов до показухи - залишилася незмінною.

читайте такожБайден лаявся з Держдепом через санкції щодо Північного потоку-2 -Washington Post"Йому важливо намагатися справляти враження - на виборців, Конгрес, ЗМІ. Зараз він намагався сподобатися Путіну", - вважає Ілларіонов.

Як повідомляв Главред, в кінці травня президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація вирішила не запроваджувати санкції проти компанії-оператора проекту трубопроводу Північний потік-2 Nord Stream 2 AG та її гендиректора Маттіаса Варніга тому, що газопровід вже практично добудовано, і штрафні заходи на даному етапі стали б "контрпродуктивними".

Байден зазначив, що з самого початку виступав проти Північного потоку-2. При цьому він додав, що "не може наказувати Німеччині, що їй робити, а що - ні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти