Байден пояснив причину відмови від санкцій проти СП-2 і став об'єктом жорсткої критики

26 травня 2021, 06:40оновлено 29 червня 2021, 09:00
Сенатор-республіканець Тед Круз міркує, чи не була відмова від санкцій проти Nord Stream AG умовою для зустрічі президентів Байдена і Путіна в Женеві.
Джо Байден
Джо Байден назвав непродуктивними санкції проти Nord Stream / Фото Reuters

Президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація вирішила не запроваджувати санкції проти компанії-оператора проекту трубопроводу Північний потік-2 Nord Stream 2 AG та її гендиректора Маттіаса Варніга тому, що газопровід вже практично добудовано, і штрафні заходи на даному етапі стали б "контрпродуктивними".

Виступаючи перед журналістами 25 травня, Байден зазначив, що з самого початку виступав проти Північного потоку -2. Він додав, що "не може наказувати Німеччині, що їй робити, а що - ні".

Тим часом члени Республіканської партії критикують Байдена за занадто м'яку, з їхньої точки зору, санкційну політику щодо газопроводу. Зокрема, сенатор-республіканець Тед Круз заявив у Twitter, що президенту Росії Володимиру Путіну слід подякувати американському колезі за можливість добудувати газопровід Північний потік-2.

відео дня

Круз закликав репортерів запитати у представників Білого дому, чи не була відмова від санкцій проти оператора будівництва газопроводу Nord Stream AG попередньою умовою для майбутньої зустрічі президентів Байдена і Путіна в Женеві. Він також задався питанням, чи подякує російський лідер главі США за "багатомільярдний подарунок" під час саміту.

Байден пояснив причину відмови від санкцій проти СП-2 і став об'єктом жорсткої критики

читайте такожПитання Північного потоку-2 скоро повністю "замнуть"

Як повідомляв Главред, 21 травня Міністерство фінансів США офіційно оголосило про запровадження санкцій проти деяких компаній і судів, зайнятих у проекті. У цьому списку санкцій, однак, була відсутня компанія-оператор газопроводу Північний потік-2 Nord Stream 2 AG. У Вашингтоні назвали таке рішення забезпеченням національних інтересів американської держави.

Зустріч Байдена і Путіна - про що раніше писав Главред:

  • Зустріч президента США Джо Байдена з главою РФ Володимиром Путіним пройде 15-16 червня в Женеві.
  • Білий Дім та Кремль цього тижня проводять остаточне узгодження питання з підготовки до саміту Вашингтона і Москви.
  • Захід має відбутися після повернення Байдена з першої міжнародної поїздки з моменту вступу на посаду.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти