Байден проти членства України в НАТО – експерт

28 червня 2021, 18:08
Президент США не хоче, щоб Україна отримала План дій щодо членства в НАТО, сказав Ілларіонов.
Ілларіонов стверджує, що Байден не хоче, щоб Україна стала членом НАТО
Джо Байден проти того, щоб Україна стала членом Альянсу, стверджує експерт / Reuters

Зараз головним противником того, щоб Україна стала членом військово-політичного блоку НАТО (Північноатлантичний Альянс), є Адміністрація президента США Джо Байдена та особисто американський лідер.

Очільник Штатів щодо України тепер радиться з російським колегою Володимиром Путіним – ключовим противником євроатлантичної інтеграції української держави, розповів економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов на чаті в Главреді.

"…в адміністрації (Байдена – Ред.) є ціла низка людей, які є справжніми союзниками України, які виступають на підтримку її євроатлантичної інтеграції, в тому числі та за надання ПДЧ (план дій по членству в Альянсі – Ред.) Україні. Але особисто Байден виступає проти…", – заявив співрозмовник.

відео дня

За його словами, завдяки Байдену лідер РФ отримав слово у прийнятті важливих рішень.

"…На женевському саміті Байден повторив за Путіним формулювання щодо України, що вимагають виконання нею Мінських угод (щодо Донбасу – Ред.)… Байден повністю підтримав Путіна у справі будівництва Північного потоку-2… виходить, що головний противник євроатлантичної інтеграції України, а саме Путін, завдяки Байдену отримав слово у прийнятті цих рішень…", – вважає експерт.

читайте такожПосол Німеччини пояснила, чому Україні "не раді" в НАТОНагадаємо, Київ відмовився від позаблокового статусу та взяв курс на вступ до НАТО та Євросоюзу після того, як Росія пішла на агресію щодо України у 2014 році – захопила Крим, вдерлася на частину Донбасу та підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Українська сторона хоче отримати ПДЧ. Російська влада виступає категорично проти того, щоб українська держава стала членом Альянсу.

Довідка. Зустріч Джо Байдена та Володимира Путіна відбулася 16 червня у швейцарському місті Женева на віллі Ла-Гранж. Байден і Путін вперше зустрілися як президенти. Саміт ініціював лідер США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти