Міноборони РФ атакує італійську газету La Stampa за розслідування щодо марності російської допомоги

3 квітня 2020, 17:36оновлено 3 квітня 2020, 18:18
Журналісти обурені втручанням Кремля в редакційну політику.
Міноборони РФ атакує італійську газету La Stampa за розслідування щодо марності російської допомоги
В Італії вважають, що за допомогою заховані інтереси Міноборони РФ / Фото: La Stampa

Італійська газета La Stampa зробила серію критичних публікацій про допомогу Росії для боротьби з епідемією коронавіруса в Італії, яка виявилася марною і була надана за політичними мотивами.

Як повідомляється на сайті La Stampa, редакція обурена втручанням Москви у внутрішні справи видання.

Журналістів обурили слова представника Міноборони Ігоря Конашенкова про те, що газета займається "брудними русофобськими маніпуляціями" і "наслідує методички антирадянської пропаганди".

відео дня

В редакції відповідають, що матеріали журналіста Якопо Якобони щодо нещирості РФ "підтримуються і політичними джерелами, військовими і розвідувальними експертами".

"Дане залякування журналістів з боку РФ ще раз підтверджує функціонування інструментів, з допомогою яких Росія контролює інформацію", — йдеться в заяві.

читайте такожУкраїна звинуватила Росію в блокуванні поставок медичних товарівІталійські журналісти запевняють, що російські методи в Італії не приживуться і ніхто їх не сприймає всерйоз. У виданні впевнені, що тиск росіян на іноземну пресу у разі відсутності адекватної реакції керівництва Італії може стати прецедентом.

ЗМІ наполягають на тому, що Росія повинна перед італійським народом вибачитися за свій обман.

Як відомо, журналісти писали, що разом з вантажем Росія направила в Італію і своїх фахівців, при цьому замість медиків ними виявилися військовослужбовці з високими званнями — генерали, полковники, майори. Автори вважають, що Кремль намагається пролобіювати зняття з себе європейських санкцій.

Нагадаємо, вірусолог з Росії Олександр Семенов, який зараз перебуває в Італії, розповів, що італійські кухарі в якості подяки за допомогу в боротьбі з коронавірусом приготували російським медикам борщ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти