Особи свідків останнього рейсу малазійського Боїнга засекретили

25 лютого 2020, 23:17
Одному свідкові відмовили в проханні про анонімність.
Боїнг MH17
Особи свідків по справі MH17 засекретили / Reuters

Особи 13 свідків у справі про збитий на Донбасі у 2014 році Боїнг малазійських авіаліній МН17 будуть засекречені, тому що їхнє здоров'я і безпека знаходяться під загрозою.

Згідно з документами, свідки "піддаються значним ризикам".

У той же час, одному свідкові відмовили в проханні про анонімність, повідомляє видання nos.nl з посиланням на прокуратуру.

Слідчий суддя вважає, що свідок відчуває загрозу в зв'язку зі своїми заявами, однак гарантувати йому анонімність практично неможливо.

Зазначимо, ця катастрофа за кількістю загиблих стала найбільшою в історії авіації за період з 11 вересня 2001 року і увійшла в десятку найбільших авіакатастроф за всю історію (9-е місце). Серед загиблих - 80 неповнолітніх. Всього того дня загинуло 298 людей.

Додамо, що Об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 має свідка, який бачив, як ракету запустили у малазійський Боїнг.

Глава JIT Фред Вестербеке повідомив, що у слідства немає сумнівів у тому, що літак був збитий ракетною системою "Бук" 53-ї бригади збройних сил РФ.

читайте такожІран зробив розумно, а Росію засудять за збитий боїнг МН17 - експертНагадаємо, раніше Російська Федерація звернулася до Нідерландів з проханням розглянути питання про передачу кримінального провадження стосовно трьох підозрюваних у справі трагедії рейсу МН17 в Москву. Проте Амстердам категорично відмовив Кремлю.

"Міністерство юстиції та безпеки відповіло, що передача нідерландською владою кримінального провадження стосовно трьох російських підозрюваних не є варіантом і не була прийнята до уваги", - було сказано в листі міністра юстиції Нідерландів Ферда Грапперхауса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти