Вчені озвучили причину теплої зими в Україні і в світі - Bloomberg

24 лютого 2020, 23:44оновлено 25 лютого 2020, 01:23
Причина полягає в низькому тиску в районі Північного полюса.
зима,сніг
Вчені стурбовані аномально теплою зимою у всьому світі / УНІАН

Аномально тепла зима в Україні, Європі і США зумовлена стійкою областю низького тиску в районі Північного полюса.

Як передає Bloomberg з посиланням на експертів з Weather Underground і Weather Tiger LLC, через стійкості низького тиску холодні потоки повітря циркулюють на півночі планети.

На думку вчених, холодне повітря в цьому році не потрапляє в південні області планети Земля. Фіксують якийсь жорсткий бар'єр, який став перешкодою для циркуляції повітря.

Експерти відзначають, що в середньому по планеті температура повітря зросла на три градуси. Однак цієї зими встановлений температурний максимум за 141 рік.

За даними Служби кліматичних змін Коперника, минулого місяця був найспекотніший січень в Європі: температура поверхні була на 3,1 ° C вище середньої. За даними Національного центру екологічної інформації США, на більшій частині території Росії і деяких частинах Скандинавії і східній частині Канади температура була нижче 5 ° C. Цю аномалію вважають нехарактерною для зими.

Система тиску на Північному полюсі отримала назву Арктичні коливання. Через теплу зиму вчені планують нові дослідження, щоб з'ясувати, чи пов'язано це з глобальним потеплінням, оскільки за останні чотири роки відбулися чотири найтепліших січня в історії.

"Ми все ще знаходимося на початку еволюційної кліматичної ери. Клімат буде постійно змінюватися під нашими ногами, коли ми намагаємося на нього вплинути", - стверджують дослідники.

За словами вчених, в Нью-Йорку вже фіксують прихід весни. У регіоні розпускаються рослини, що сталося на три тижні раніше.

За даними AccuWeather, жителі Нью-Йорка, ймовірно, скоротили витрати на опалення приблизно на 10,6% у порівнянні з минулим роком. Філадельфія мала аналогічні показники, у той час як Вашингтон, ймовірно, скоротив рахунки на 11%, а Бостон - на 11,1%.

Нагадаємо, вчені зі станції Академік Вернадський в Антарктиді вже кілька тижнів поспіль спостерігають дуже дивне і рідкісне явище. За словами дослідників, відбувається цвітіння снігу, яке викликають водорості хламідомонади.

Також нагадаємо, цієї зими ми всі помітили природні аномалії - відсутність снігу і морозів, а також нехарактерну для холодної пори року дощову погоду. За інформацією кліматолога, у 2020 році "сюрпризи" погоди продовжаться - приміром, осінь, швидше за все затягнеться аж до Нового року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти