Сів при вітрі у 146 км/год: екстремальна посадка пасажирського літака потрапила на відео

17 лютого 2020, 12:02
Інцидент стався в лондонському аеропорту Гітроу.
Самолет сел как вертолет
Літак сів як гелікоптер / скріншот

Країни центральної та північної Європи накрив потужний шторм Денніс, пориви вітру місцями досягають 200 км/год. Літакам доводиться здійснювати посадку за несприятливих погодних умов. Одна така екстремальна посадка пасажирського літака авіакомпанії Etihad Airways потрапила на відео.

Інцидент стався в лондонському аеропорту Гітроу. Швидкість ураганного вітру на момент приземлення пасажирського літака становила 146 кілометрів на годину.

На кадрах, опублікованих Daily Mail, видно, як лайнер боком заходить на злітно-посадкову смугу. Причому літак крутить під впливом потужних потоків повітря. Повідомляється, що ніхто з пасажирів і та екіпажу не постраждав.

Через шторм Деніс скасовані сотні рейсів. У різних регіонах Великої Британії зафіксовані затоплення і зсуви. Вже загинули три місцевих жителя, ще один - зник безвісти. Синоптики прогнозують, що пік шторму припаде на 17 і 18 лютого.

Нагадаємо, в понеділок вдень, 17 лютого, погода в Україні у більшості областей буде дуже вітряною. Сьогодні вдень в Карпатах оголошено I рівень небезпеки (жовтий), повідомили в Укргідрометцентрі. Синоптик додав, що в Карпатах місцями швидкість вітру може скласти 25 м/с.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти