У Луганську окупанти оголосили чергову хвилю мобілізації - Генштаб

11 квітня 2022, 19:33оновлено 15 квітня 2022, 21:52
З метою оперативного заповнення втрат підрозділів своїх військ окупаційна влада оголосила в Луганську чергову хвилю мобілізації.
У Луганську окупанти оголосили чергову хвилю мобілізації - Генштаб
Орки проводять мобілізацію в Луганську / фото Генштаб

Орки не відмовляються від планів повного захоплення території Донецької та Луганської областей, повідомляє пресслужба Генштабу увечері, 11 кввітня.

За інформацією відомства, на Слобожанському напрямку противник продовжує частково блокувати Харків, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів. У районі міста Ізюм кафіри намагаються утримати раніше захоплені рубежі.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог намагався штурмувати місто Сєвєродонецьк, успіху не мав. При обстрілі Попасної застосував тактичний ракетний комплекс "Точка-У". Спроби просунутися вглиб території України для поліпшення тактичного становища успіху не мали. У місті Маріуполь противник здійснює штурмові дії в окремих районах міста.

На Південнобузькому напрямку кафіри намагаються поліпшити тактичне положення і закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області. У підрозділах противника спостерігаються поодинокі випадки дезертирства.

Окупаційні війська намагаються проводити заходи інформаційно-психологічного впливу на жителів Херсона та області. Для цього здійснюють поширення інформаційних бюлетенів, де наводиться перекручена інформація про хід бойових дій, власне обґрунтування так званої "спеціальної військової операції" російських окупантів, нав'язують громадянам України оформлення соціальних виплат, зокрема пенсій відповідно до норм і правил встановлених в Російській Федерації, здійснюють поширення інформації щодо російських телеграм-каналів, в яких поширюється нібито "достовірна" інформація.

читайте такожВійна в Україні і підміна понять по-російськи: чому те, що в РФ патріотизм, у нас " " неонацизм"

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області діють мобільні патрулі та пости з числа мобілізованих жителів тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

З метою оперативного заповнення втрат підрозділів своїх військ окупаційна влада оголосила в Луганську чергову хвилю мобілізації осіб чоловічої статі до 65 років.

Орки проводять рейди по комунальних підприємствах і заводах з метою виявлення осіб призовного віку і примусово відправляють їх до військкоматів.

Разом з тим, в Алчевську, з початком бойових дій, серед мобілізованих місцевих жителів безповоротні втрати становлять понад 300 осіб. До лікарні в Донецьку з початку широкомасштабної війни привезли понад 1200 загиблих.

Серед особового складу окупаційних підрозділів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим поширюється інформація, що ЗСУ планують контрнаступ у Херсонській області з можливістю розвитку успіху та Заходу на Кримський півострів.

Війна в Україні

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

У ніч на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти