Україна знищила третину бойових угруповань РФ, противник йде в оборону - Арестович

12 березня 2022, 14:31
697
Російські окупанти намагаються просунутися тільки в зоні ООС на Донбасі, сказав Олексій Арестович.

Арестович
Противник видихся і переходить в оборону - Арестович / Скріншот Офіс президента

Росія вже використала понад 90% батальйонно-тактичних угруповань своїх збройних сил на території України. Третину військових підрозділів противника було знищено. Російські війська намагаються прорватися тільки на Донбасі, однак і там Київ контролює ситуацію. На більшості напрямків ворожі війська використовували весь свій атакуючий потенціал і відтепер переходять в оборону. Про це заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.

Під час свого брифінгу у суботу, 12 березня, він розповів про те, що оборонним силам України вдалося знищити третину наступаючих військ РФ.

відео дня

"Ми перемололи третину військ противника", - сказав Арестович.

За його словами, росіяни з 24 лютого, коли почалася операція з військового нападу на українську державу, використали понад 90% наступальних груп.

"Більше 90% тактичних груп ЗС РФ використали на території України, починаючи з 24 лютого", - зазначив чиновник.

Він акцентував увагу на тому, що атакуючий потенціал російських бойових угруповань знизився і на більшості напрямків вони перейшли в оборону. Ворожі війська намагаються просунутися тільки в зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі, проте обстановка залишається контрольованою.

"Лише в зоні ООС російські окупанти продовжують намагатися просунуться, але військово-політичне керівництво в курсі і контролює ситуацію...на більшості напрямків противник виснажив свої атакуючі угруповання і переходить в оборону", - підкреслив Олексій Арестович.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів про те, що у військово-політичному керівництві Росії присутні серйозні проблеми. Генералітет РФ не підтримує війну з Києвом, а за продовження бойових дій виступають тільки президент Путін і глава Міноборони Шойгу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти