Не тільки Курщина: Washington Post заявило про бої в інших регіонах РФ

15 серпня 2024, 23:41
447
Не дивлячись на те, що РФ не визнає наземних боїв у Бєлгородській області, місцевий губернатор запровадив там надзвичайний стан.
Не тільки Курщина: Washington Post заявило про бої в інших регіонах РФ
Бойові дії в РФ ведуться не лише на Курщині / колаж: Главред, фото: УНІАН, 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Українські військові закріпилися на зайнятих позиціях в Курській області, але, за заявами самих бійців ЗСУ, бої точаться і в інших регіонах Росії, наприклад, на Бєлгородщині. Про це повідомляють аналітики видання The Washington Post.

На Сумщині, де лікуються поранені бійці ЗСУ, вони заявили про деталі спецоперації в Росії та розповіли, що бойові дії в РФ ведуться не лише на Курському напрямку. Просто влада Росії не повідомляє про інші наземні операції.

відео дня

Аналітики видання заявили, що така ситуація кардинально змінює сприйняття війни та її масштаби на території країни-агресора. Якщо позиція України раніше вважалась складною та програшною, то сьогоднішні успіхи на фронті доводять протилежне.

"На відміну від відносно легкого часу, який був в українських військ у Курську - включно з новинами про полон ще 100 російських солдатів - бої в Бєлгороді були запеклими", - повідомили у The Washington Post.

Деталі журналістам розповів боєць з позивним "Хакер". Він повідомив, що його підрозділ отримав наказ перетнути державний кордон і увійти на територію РФ через населений пункт Колотилівка. За словами військового, тоді він подумав, що це божевільний крок, адже просування передбачалось вдень.

На відміну від швидкого просування через Курськ, війська в Бєлгороді, здавалося, були готові до прибуття ЗСУ. Район був укріплений протитанковими загородженнями "зуби дракона" і сильно замінований, і війська майже одразу зазнали інтенсивної атаки артилерії, безпілотників і авіаударів.

Також "Хакер" повідомив, що вся його група отримала поранення і ситуація була дуже складною, однак повільно, але впевнено ЗСУ просувалися вперед і змогли закріпитися в російських окопах.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Бойові дії на території Росії - останні новини

Внаслідок бойових дій на території Росії, росіяни перекинули частину військ із фронту в Україні в Курську область, щоб протистояти ЗСУ в цьому регіоні.

Також раніше стало відомо, що ЗСУ у Курській області змогли взяти в полон близько двох тисяч військовослужбовців РФ, вони поповнять обмінний фонд.

Також стало відомо, що на пропагандистському телебаченні держави-агресорки Росії вже назвали підконтрольні Україні землі в Курській області "втраченими територіями".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти