Ми не окуповували ці території - в МВСУ розповіли про комендатуру на Курщині

21 серпня 2024, 00:35
319
Україна створила в Курській області військову комендатуру та заявляє, що забезпечила місцевих мешканців всім необхідним.
Ми не окуповували ці території - в МВСУ розповіли про комендатуру на Курщині
Українська військова комендатура в Курській області

У Курській області Україна створила комендатуру та призначила комендантом там генерала Москальова. Також в МВС заявили, що ЗСУ не захоплювали ці території і надають місцевим громадянам всю необхідну допомогу. Про це у вівторок, 20 серпня, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна - це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій", - заявив він.

Також українські військові заявляють, що місцеві мешканці в регіоні забезпечені всім необхідним, адже в Курській області наразі проживає багато людей, яким за 60 років, а ще багато онкохворих та людей із цукровим діабетом.

відео дня

"І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію", – зауважив посадовець.

Клменко заявив, що від військових надходять запити українській владі, а вона вже через поліцію та Державну службу з надзвичайних ситуаці передає все необхідню цивільним громадянам.

Українська військова комендатура в Курській області

15 серпня 2024 року головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оголосив про створення на зайнятих територіях Курської області військової комендатури на чолі з Едуардом Москальовим, який отримав звання військового коменданта. Станом на 15 серпня під контролем України перебуває 84 населені пункти області. Україна заявила, що не зацікавлена в анексії захопленої російської території.

В рамках адміністрації на території області було створено зону безпеки для підтримки цивільних осіб, проведення гуманітарних операцій та створення коридорів для евакуації.

Бої в Курській області - останні новини

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Коренівському району на Курщині українські бійці вщент розбили російських морських піхотинців, у них багато 200 і 300.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на Курщині ЗСУ вже змогли захопити 1300 квадратних кілометрів території, про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Українські військові експерти заявили, що у разі виходу ЗСУ до річки Сейм, українці зможуть захопити ще 700 кілометрів території неприятеля.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти