Данілов висловився щодо нападу окупантів зі сторони Білорусі

3 квітня 2022, 20:45
За словами чиновника, Україна не очікувала такого підлого вчинку з боку Білорусі.
Олексій Данилов
Данилов про напад окупантів з території Білорусі / УНІАН

Україна була готова до повномасштабного вторгнення Російської Федерації з боку Криму. Однак, не очікувала того, що військові окупанта нападуть і з території Білорусі, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами чиновника, Україна не очікувала такого підлого вчинку з боку Білорусі.

"У бої йдуть на великій частині території країни. Коли кажуть, що нас попереджали, так, нас попереджали, але ми не могли собі уявити, що нам білоруси вставлять ніж у спину, і з тієї території підуть війська. Ми очікували, що вони підуть з Криму, могли піти з території РФ, але те, що вони підуть з Білорусі - це для нас була неприємна річ. А коли звідти полетіли літаки і ракети... Сусіди так не роблять", - заявив секретар РНБО.

відео дня

читайте такожТехніка РФ виходить з Чорнобильської зони: у Білорусі помітили рух великої колони-карта

Також Данілов зазначив, що після завершення війни, Україна з'ясує для чого Білорусь пішла на такий підступний крок.

Вторгнення Росії в Україну на чернігівському напрямку

Президент РФ Володимир Путін рано вранці 24 лютого оголосив війну Україні. На територію держави зайшли російські війська-з Білорусі та Російської Федерації.

Росія почала наносити ракетні та авіаудари по об'єктах військової, цивільної інфраструктури та житлових кварталах. Гинуть мирні жителі. Ракети і військові літаки летять також з Білорусі.

У день початку війни окупаційні війська захопили Чорнобильську АЕС. Вони утримували в заручниках персонал атомної електростанції. У Держагентстві з управління Зоною відчуження розповіли, що окупанти вирили окопи в Рудому лісі - найнебезпечнішої місцевості на АЕС. За підсумком загарбників відправили на лікування в Гомель.

29 березня за підсумками україно-російських переговорів у Стамбулі делегація РФ заявила про "скороченні військової активності в рази" на Київському та Чернігівському напрямках.

31 Березня окупаційні військові підрозділи Російської Федерації вийшли із зони Чорнобильської АЕС.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти