ЗСУ можуть залишитися без танків: у Forbes розкрили, скільки техніки є в України

24 червня 2024, 20:27
928
Після розпаду Радянського Союзу Україна стала власником близько 3 тисяч таких танків.
ЗСУ можуть залишитися без танків: у Forbes розкрили, скільки техніки є в України
Скільки танків залишилось в України / колаж: Главред, фото: 56-та окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 33 окрема механізована бригада

Від початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки Росії Україна отримала від партнерів близько 700 танків. Водночас українські військові зуміли знайти спосіб налагодити системну роботу із розконсервації та модернізації танків.

Журналісти Forbes розповіли про роботу танків типу Т-64. Саме завдяки такій роботі, ЗСУ досі мають досить багато танків на озброєнні, попри втрати техніки на фронті.

Скільки танків в Україні

Автори матеріалу зазначили, що 150 механізована бригада, яка була сформована в жовтні 2023 року, зараз оснащена модернізованими танками Т-64БВ 2017 року випуску. Forbes визнає цей розвиток подій позитивним знаком в умовах трирічної повномасштабної війни.

відео дня

"Українські військові відчайдушно намагаються отримати достатню кількість бойових машин піхоти та бронетранспортерів - бойових таксі для піхоти, якщо спрощено - але принаймні танків у них достатньо", - зазначають журналісти.

Після розпаду Радянського Союзу Україна стала власником близько 3 тисяч таких танків.

У матеріалі зазначено, що за роки незалежності завод імені Малишева модернізував близько тисячі танків Т-64 для подальшого військового використання українцями. Доля решти танків залишається предметом припущень, що потенційно може вказати на те, чому Збройні сили України не відчувають нестачі танків протягом третього року конфлікту, що триває.

Forbes також повідомляє, що у відповідь на гібридну агресію у 2014 році Україна ініціювала стратегічні зусилля з розконсервації старих танків Т-64 зі складів по всій країні. Вважається, що цей процес значно активізувався у 2022 році.

Що відомо про Forbes

Forbes - американський діловий журнал, заснований у 1917 році, з 2014 року належить гонконгській інвестиційній групі Integrated Whale Media Investments, повідомляє Вікіпедія.

Forbes.com є частиною Forbes Digital, підрозділу Forbes Media LLC. До холдингу Forbes також входить частина RealClearPolitics. Разом ці сайти охоплюють понад 27 мільйонів унікальних відвідувачів щомісяця. Сайт Forbes.com працює під гаслом "Домашня сторінка для світових бізнес-лідерів" і в 2006 році був визнаний найбільш відвідуваним бізнес-сайтом у світі.

Forbes.com використовує "модель дописувачів", в якій широка мережа "дописувачів" пише і публікує статті безпосередньо на сайті.

У 2020 році Forbes отримав нагороду Webby People's Voice Award у номінації "Бізнес-блог/сайт".

Нагадаємо, що Швеція оголосила про найбільший пакет допомоги для України. Україні передадуть літаки повітряного спостереження та управління ASC 890. ASC 890 забезпечить Україну новими можливостями для боротьби з повітряними і морськими цілями.

Німеччина виділила великий пакет допомоги Україні, який включає декілька одиниць РСЗВ HIMARS, зенітних ракетних систем IRIS-T, танки Leopard та іншу бронетехніку - деталі в матеріалі.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти