Зони карантину в країні: які області в Україні залишилися "помаранчевими"

12 травня 2021, 14:15оновлено 12 травня 2021, 14:50
У Міністерстві охорони здоров'я оприлюднили нову і чергову версію карантинного зонування (яке було введене через епідемію COVID-19) в Україні.
Карантин, люди
Які області в Україні залишилися "помаранчевими" / УНІАН

Практично всю Україну перевели в "жовту" зону карантину, а в "помаранчевій" зоні залишилися тільки два регіони. Відповідні дані оприлюднили представники пресслужби Міністерства охорони здоров'я України.

У "помаранчевій" зоні залишилися тільки Миколаївська І Черкаська області. У "жовту" перевели відразу шість областей - Волинську, Донецьку, Житомирську, Кіровоградську, Луганську та Тернопільську.

Крім того, в Україні тільки в Миколаївській і Черкаській областях перевищена норма за коефіцієнтом виявлення випадків інфікування. Всі інші регіони відповідають всім іншим показникам по COVID-19.

До слова, при цьому Київ і ще вісім областей цілком відповідають "зеленій" зоні за рівнем епідемічної небезпеки.

Зони карантину в країні: які області в Україні залишилися 'помаранчевими'

читайте такожЖодного"червоного" регіону: МОЗ оновило карантинні зони

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В Україні реальне кількість жертв коронавірусу становить 138 507 осіб, що втричі більше офіційної цифри. Такі дані опублікував Інститут показників і оцінки здоров'я при Вашингтонському університеті.
  • 11 травня глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Україна подолала третю хвилю коронавірусу, але розслаблятися ще рано. За його словами, не виключено наступ четвертої хвилі пандемії коронавірусу. При цьому до українських кордонів підступає найбільш небезпечний різновид COVID-19 - індійський штам.
  • Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив, що в Україну йде Новий небезпечний штам коронавірусу, який активно "вирує" в Індії та Туреччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти