Запасів вистачило би на півтора року війни: у ЗСУ розповіли про удар по арсеналу в Торопці

19 вересня 2024, 09:35
514
Сили оборони, вдаривши по нібито захищеному обʼєкту ракетних військ РФ, вкотре продемонстрували перехід так званих червоних ліній Кремля.
Запасів вистачило би на півтора року війни: у ЗСУ розповіли про удар по арсеналу в Торопці
Вибухи у Торопці - деталі атаки від ЗСУ / Колаж Главреда. Фото: Maxar, скріншот відео

Імовірно, арсенали боєприпасів у Торопці Тверської області країни-агресорки РФ, які були знищені у результаті атаки БПЛА 18 вересня, мали забезпечити угруповання "Сєвєр", яке контратакує у Курській області.

Проте речник УДА Сергій Братчук, як висловився він в ефірі телемарафону, допускає, що ці запаси могли піти на "найгарячіші" ділянки фронту.

"Звичайно, що це вплине і на Курську область, на дії угруповання "Сєвєр", яке намагається там протистояти нашим Силам оборони… Можливо, ці боєприпаси мали бути на якихось інших ділянках фронту — на найспекотніших чи південних", — сказав речник УДА.

відео дня

Братчук порівняв запаси снарядів і ракет з арсеналами мін.

"Якби ці 30 тисяч тонн були лише мінометними мінами 82 мм калібру, то з цією інтенсивністю бойових дій, яка сьогодні відбувається по всій лінії бойового зіткнення, то цих запасів вистачило на ведення бойових дій десь на півтора року", — пояснює він.

Братчук додав, що Сили оборони ударом по "найбільш захищеному" обʼєкту вкотре продемонстрували світу безболісний перетин чергових "червоних ліній" Кремля.

"Тому тут ще один важливий момент: пройдено чергову "червону лінію", що арсенали і склади з боєприпасами на росії не є захищеними. У 2018 році відкрили цей арсенал, який мав би витримати і ядерну зброю, ядерний удар. Наші бойові "комарі" крутіші, ніж ядерна зброя", — підсумував він.

Хто такий Сергій Братчук?

Братчук Сергій Борисович - речник голови Одеської обласної військадміністрації. До повномасштабного вторгнення служив іподияконом у церкві та був речником Одеської єпархії Православної церкви України.

З 2017 року, як заначає у себе в соцмережах був добровольцем у 8-му окрему батальйоні УДА Аратта. У 2018 році став пресофіцером у складі батальйону, пише Рух ЧЕСНО.

Удар по арсеналу ракет в Торопці - головне

У середу, 18 вересня, в місті Торопець Тверської області прогриміли потужні вибухи — місцеві скаржилися на наліт невідомих дронів.

Попри заяви влади про нібито відпрацювання сил ППО, на околицях Торопця — у місці розташування ракетних та артилерійських арсеналів окупантів — сталась потужна детонація з подальшим займанням складів і землетрусом.

За інформацією ЗМІ, здетонувати могли запаси крилатих і балістичних ракет, а також склади артилерійських снарядів.

Станом на день 18 вересня арсенали все ще вибухали. Водночас, як це підтверджують супутникові знімки, принаймні частина захищених ангарів зі зброєю залишилась неушкодженою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти