Задощить і затуманить: Україну накриє потужний шторм

27 серпня 2021, 15:30
В Україні оголошено I рівень небезпеки.
штормове попередження
В Україні оголошено і рівень небезпеки / pixabay.com

В Україні в суботу, 28 серпня, погіршиться погода. Синоптики прогнозують небезпечні метеорологічні явища. У зв'язку з цим в країні оголошено штормове попередження.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у багатьох областях очікуються дощі та туман.

"28 серпня вночі у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях значний дощ", - зазначено в повідомленні.

Крім того, синоптики прогнозують, вночі та вранці на Закарпатті, Прикарпатті, у східних та північно-східних областях туман через який видимість буде 200-500 м.

Оголошено I рівень небезпеки.

Тим часом, синоптик Наталія Діденко спрогнозувала погоду на вихідні. За її даними, температура повітря 28 серпня буде в межах +20...+ 26 градусів, на заході +18...+22 градуси, у східних областях, південній частині, у Дніпрі з районами буде +25...+ 30 градусів.

"Найближчої ночі дощі пройдуть на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Тернопільщині, у Хмельницькій та Чернівецькій областях", - написала Діденко. Також вона додала, що вдень у суботу суттєві опади по всій території України малоймовірні.

А от у неділю дощі очікуються у західних, північних та частині центральних областей. Температура повітря буде різною на всій території країни: спека на сході, півдні, в центрі, а прохолода - на заході. У північних областях прогнозується + 25...+ 28 градусів.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

  • У вересні 2021 року в Україні середня місячна температура повітря очікується в межах 14-18 градусів тепла, в Карпатах 11-12 градусів тепла, що близько до кліматичної норми. Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-103 мм, що також в межах кліматичної норми.
  • Народний синоптик Леонід Горбань розповів про те, яку погоду варто очікувати восени. За його словами, осінь 2021 буде дощовою і холодною.
  • Погода в Україні взимку 2021-2022, прогнозує Горбань. За його словами, буде і відлига, і потепління. Однак, за його прогнозом, нас чекають крижані дощі, сильні морози і можливі навіть снігові бурани.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти