За 10 хвилин зніс дахи: на Кропивницький обрушився потужний ураган

17 жовтня 2020, 20:44
Шквальний вітер завдав жителям міста колосальних збитків.

На Кропивницький 17 жовтня обрушився потужний ураган, який тривав не більше десяти хвилин, проте зірвав дахи з приватних будинків, зруйнував споруди, лінії електропередач, вирвав із корінням дерева і пошкодив насадження.

"Шквальний вітер зніс дахи, зірвав зовнішні конструкції на будівлях. Навіть зруйнував стіни в будинках! Одним словоми - біда", - написав голова ОДА Андрій Назаренко в Facebook.

Відео та фотографії місцеві жителі публікують в соціальних мережах.

Наразі правоохоронці та рятувальники ліквідовують наслідки негоди. Патрульні почали звільняти проїжджу частину від уламків дерев і будівель, а також надавати допомогу людям, які її потребували.

читайте такожУраган на Закарпатті позривав дахи: моторошні фотоЯк повідомили у прес-службі ДСНС, у Кропивницькому внаслідок погіршення погодних умов частково пошкоджено покрівлі 20 житлових будинків, повалено близько 30 дерев та підтоплено 4 домогосподарства.

Найбільш постраждали райони Лелеківка і Балашівка. Три людини травмовані, загиблих немає. Пошкоджено лінії електропередач та газопровід.

  • В Україні все виразніше проявляються зміни клімату, заявив заступник директора Інституту водних проблем і меліорації НААН України Михайло Яцюк.

  • Нагадаємо, раніше кліматологи розповіли про те, що урагани і тропічні циклони стають сильнішими у міру нагрівання планети, адже тепліша вода забезпечує більше енергії, яка їх живить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти