Відставка Смолія: у Слузі народу оцінили кандидатів на посаду голови НБУ

2 липня 2020, 13:55
Євгенія Кравчук назвала ймовірного претендента на посаду голови Нацбанку.
В НБУ презентували монети ряду номіналів
На посаду голови НБУ є кілька претендентів / фото: vlasti.net

Інформація про можливе призначення колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на посаду голови Нацбанку після відставки Якова Смолія є чутками, заявила заступник голови фракції Слуга народу Євгенія Кравчук.

"Питання про Яценюка - це ніщо інше, як чутки. І навряд чи будуть голоси у монобільшості за призначення Яценюка. Хоча, звичайно, він один з попередників - він очолював Нацбанк - кваліфікаційно цьому відповідає, але політично - ні", - сказала вона в коментарі журналістам, передає УНІАН.

Оцінюючи кандидатуру глави голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, депутата від Слуги народу Данила Гетманцева, Кравчук зазначила, що поки рано говорити про конкретні прізвища.

читайте такожКонфлікт із Зеленським: ЗМІ розкрили несподівану причину відставки Смолія"Щодо Гетманцева - у нього один з найактивніших комітетів цієї Ради. Я думаю, що було б погано його втратити, такого професійного голову комітету. Звичайно, якщо він сам так забажає ... Але я не чула про таке його бажання", - сказала депутат.

Кравчук також не вважає ймовірною кандидатуру екс-міністра розвитку економіки України Тимофія Милованова.

У той же час, на питання стосовно керівника Укргазбанку Кирила Шевченка, вона зазначила, що висунення цієї кандидатури на посаду голови Нацбанку є "вірогідним".

"Прізвище Кирила Шевченка з Укргазбанку звучало серед кандидатур. Але, знову ж, повинні бути офіційні подання, офіційні сигнали, а не просто листування у внутріпартійному чаті", - сказала вона.

Кравчук також підкреслила необхідність заслухати інформацію Смолія перед тим, як він піде у відставку.

Нагадаємо, 1 липня Смолій написав заяву про звільнення з посади глави НБУ за власним бажанням та передав документ президенту Володимиру Зеленському.

Він пояснив своє рішення тим, що протягом тривалого часу на Нацбанк "здійснюється систематичний політичний тиск".

У свою чергу голова комітету з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев підкреслив, що Смолію доведеться обіймати посаду глави НБУ і надалі, якщо депутати не підтримають його відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти