Єрмак проанонсував зустріч Зеленського та Орбана

28 грудня 2023, 19:34
Зустріч двох лідерів має відбутися "у найближчому майбутньому".
Єрмак проанонсував зустріч Зеленського та Орбана
Тривалий час Зеленський та Орбан уникали зустрічей, поки не перетнулися в Аргентині у грудні / Колаж Главреда, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Керівник ОП Андрій Єрмак анонсував зустріч президента Володимира Зеленського та угорського прем'єра Віктора Орбана у "найближчому майбутньому".

У своєму Telegram Єрмак повідомив про "продуктивну" телефонну розмову з цього приводу з главою МЗС Угорщини Петером Сіярто.

"У продовження розмови Президента Володимира Зеленського з Прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном працюємо над організацією зустрічі двох лідерів у найближчому майбутньому", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Також Єрмак і Сіярто обговорили "просування України на євроінтеграційному шляху".

Зустріч Зеленського та Орбана

Після довгого періоду уникнення офіційних зустрічей прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 21 грудня згодився на переговори з президентом України. Цьому передувала раптова розмова двох лідерів в Аргентині. За словами Орбана, зустріч ініціював сам Зеленський, а на переговорах йтиметься, зокрема, про євроінтеграцію України.

У Зеленського переконують, що розмова "не зводитиметься тільки до питання нацменшин", а й зачепить "широкий спектр двосторонніх відносин, зокрема й економіку".

Відомо, що Будапешт погрожував накласти "вето" на рішення ЄС щодо початку переговорів про приєднання України до блоку. А проте у найвідповідальніший момент Орбан просто покинув залу голосування.

Угорщина з демонстративно нейтральної позиції щодо України у стані повномасштабної війни з Росією обрала ворожу. Наразі прем'єр Віктор Орбан та його урядові "посіпаки" поширюють російські наративи й "проштовхують" у європейський порядок денний начебто наперед визначену поразку України у пристоянні з Путіним.

Сам Орбан неодноразово стверджував, що Україна не здатна перемогти "другу армію світу", та залишається категоричним щодо виділення ЄС Україні фінансової та військової допомоги.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти