Що Зеленський хоче обговорити з Орбаном: в ОП розповіли про теми переговорів

25 грудня 2023, 15:09
У Зеленського повідомили, чого можуть торкнутися можливі переговори з Орбаном.
Що Зеленський хоче обговорити з Орбаном:
Що Зеленський хоче обговорити з Орбаном: / колаж: Гларвед, фото: росЗМІ, Вікіпедія

Переговори президента України Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть торкнутися абсолютно різних тем. Про це повідомив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Жовкви, переговори не будуть зводитися тільки до питання нацменшин, вони також торкнуться широкого спектру двосторонніх відносин, включаючи економіку.

Ігор Жовква також нагадав, що в Україні ухвалили закон про національні меншини, який відповідає рекомендаціям Європейської комісії.

відео дня

Також він додав, що для переговорів є маса різних тим, вони можуть стосуватися транзиту між державами і економічних відносин в тому числі.

"Можемо говорити про економіку, можемо говорити про транзит між сусідніми державами. Ми, безумовно, підготуємо цей візит і працюватимуть команди. Нічого кращого в дипломатії, ніж переговори віч-на-віч, не придумано", - резюмував Жовква.

Угорщина та Україна

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стурбований можливим членством України в Європейському Союзі. Він вважає, що це призведе до перерозподілу центральноєвропейської допомоги, яка надавалася країнам-членам, на користь України. Про це Орбан інтерв'ю TV2.

Також, Угорський прем'єр Віктор Орбан в черговий раз зробив заяву за лекалами пропаганди агресора Росії. Розв'язану війну проти України він назвав "військовою операцією" І сказав, що, мовляв, всі повинні бути щасливі, що "не буде оголошення війни", інакше Кремль проведе загальну мобілізацію.

При цьому, Орбан погодився зустрітися з президентом України. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Віктор Орбан і Володимир Зеленський утримувалися від офіційних двосторонніх зустрічей, тому ця зустріч відбудеться вперше за 2 роки. Про це повідомив Орбан під час прес-конференції, передає Sky News.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти