ВЛК на місці затримання порушника: у ТЦК розвіяли міф про популярний спосіб

3 серпня 2024, 02:50
320
Проходження ВЛК військовозобов'язаного відбувається за рішенням начальника ТЦК і СП, нагадала Лариса Козак.
ВЛК на місці затримання порушника: у ТЦК розвіяли міф про популярний спосіб
/ Колаж: Главред, фото: telegraf, ua.depositphotos.com

Офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак прокоментувала запитання про те, де має проходити ВЛК військовозобов'язаний, якщо, приміром, він зареєстрований в одному регіоні, а працює - в іншому.

"Тут потрібно чітко розмежувати деякі положення законодавства. У нас призов на військову службу дозволений незалежно від місця перебування на військовому обліку", - підкреслила вона в інтерв'ю Главреду.

Представниця ТЦК пояснила, що якщо громадянина як порушника доправляють не за місцем перебування на військовому обліку, а там де зустріли, тобто на місці вчинення правопорушення, цілком правомірно доставити його до того ТЦК, на території адміністративної відповідальності, на території якого він перебуває, для проходження медичної комісії.

відео дня

"Якщо такий громадянин призову не підлягає, то відповідно тоді він прийде у свій ТЦК і його дані з медичною комісією оновлять", - каже вона.

Співрозмовниця уточнила, що проходження ВЛК військовозобов'язаного відбувається за рішенням начальника ТЦК і СП.

"Просто прийти і сказати, мовляв, людині зручно пройти ВЛК у Києві, а не в області - не можна, бо тоді це вважатиметься зміною правил військового обліку. Наприклад, узяти на облік Дарницький ТЦК громадянина з Ірпеня і внести дані про ВВК не може, бо для цього потрібні підстави", - додала Козак.

ТЦК та СП

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки — орган військового управління України, що веде військовий облік та здійснює мобілізацію населення. Починаючи з 2022 року ТЦК та СП повністю замінили собою колишню систему військових комісаріатів, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини за темою

Раніше юрист пояснив, з якими документами потрібно йти в ТЦК для оновлення даних. Адвокат детально розповів, які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАПу.

У Міноборони назвали кількість придатних до мобілізації. Уже близько 2,3 млн українців оновили свої дані через додаток "Резерв+", каже Дмитро Лазуткін.

Відомо, що серед тих людей, які оновили свої дані від 18 травня, є один мільйон і 100 тисяч військовозобов'язаних, які придатні до призову.

ВЛК на місці затримання порушника: у ТЦК розвіяли міф про популярний спосіб
/ фото: Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти