ЗСУ зможуть бити по Кримському мосту: експерт озвучив сценарій звільнення Бердянська і Генічеська

1 березня 2023, 11:49оновлено 1 березня 2023, 12:53
Бердянськ і Генічеськ - найкраща локація для того, щоб завдавати ударів по мосту, вважає Олександр Коваленко.
Кримський міст, Олександр Коваленко
Кримський міст, Олександр Коваленко / скріншот, соцмережі

Якщо Росія відведе війська на Херсонщині, то це означатиме кінець для їхнього Південного угруповання. Блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що тоді ЗСУ зможуть завдавати ударів по Кримському мосту.

В інтерв'ю Главреду експерт зазначив, що українські війська також отримають можливість вогневого впливу вже безпосередньо на лівобережній частині Херсонщини, тимчасово окупованій частині Запорізької області і, таким чином, з двох сторін, з півночі і заходу, здійснюватиметься вплив на це угруповання.

"Але це - пастка для них. Фактично, це угруповання буде в ситуації оперативного оточення", - пояснив експерт.

Коваленко також підкреслив, що ЗСУ "дістануть" до Кримського мосту з Генічеська та Бердянська.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську Академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи"Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

"І це - найкраща локація для того, щоб завдавати ударів по мосту. Лівобережна Херсонщина теж дозволяє це робити, але поки цей боєприпас звідти летітиме до Кримського мосту, з ним багато що може трапитися. Тому найвигідніше саме Бердянськ і Генічеськ. А також саме звідти є можливість відправки морських елементів впливу на Кримський міст - катерів з бойовими частинами тощо", - підсумував експерт.

Раніше повідомлялося, що для початку деокупації Криму українські військові повинні перебити сухопутний коридор, який РФ проклала до півострова через окуповані території України. Це зробило б окупантів залежними від Кримського мосту. Такий можливий сценарій початку звільнення півострова від загарбників описав екс-співробітник Центрального розвідувального управління США генерал Девід Петреус.

Нагадаємо, голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що у 2023 році Росія зосередиться на окупації більшої частини територій Донецької та Луганської областей. Глава ГУР додав, що "ми повинні зробити все, щоб До літа Крим повернувся додому".

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти