ЗСУ збили ювілейну 300-ту повітряну ціль РФ – "підсмажили" ворожий штурмовик Су-25

13 квітня 2022, 08:48
Погода не сприяла українським військовим, проте їм вдалося ліквідувати ворожу "пташку".
ЗСУ збили ювілейну 300-ту повітряну ціль РФ – 'підсмажили' ворожий штурмовик Су-25
ЗСУ збили ще один ворожий Су-25/ Фото ілюстративне, скрін з відео

Українські Повітряні сили у вівторок, 12 квітня, збили російський штурмовик Су-25. Цей літак окупантів поповнив список ліквідованих російських повітряних цілей і став ювілейним – 300-м.

Погода на Сході та Півдні України не сприяла виконанню завдань, проте це не завадило українським військовим успішно ліквідувати ворожу ціль. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

"Це – 300-та ювілейна повітряна ціль зенітних ракетних військ, збита із початку широкомасштабного вторгнення ра**истів в Україну! Цілями ЗРВ Повітряних Сил є: літаки, вертольоти, БпЛА, крилаті та балістичні ракети", – йдеться у повідомленні.

відео дня

Штурмовик Су-25 – що відомо

Літак Су-25, який неформально називають "Грач" – це одномісний броньований дозвуковий штурмовик. Його використовують для надання авіапідтримки у зоні бойових дій вдень і вночі за умов візуальної видимості цілі, а також для збивання цілей у повітрі.

У СРСР його прийняли на озброєння у 1981 році.

Від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, ЗСУ уже збили багато ворожих Су-25. Зокрема, повідомлялося про збиття таких літаків над Волновахою, над селом Забарівка Чернігівської області, у Миколаївській області тощо.

Нагадаємо, один з українських військових льотчиків здійснив героїчний вчинок на самому початку нападу російських окупантів. В ході атаки на ворожу колону його літак був підбитий, але український пілот зумів направити падаючу машину на окупантів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти