ЗСУ можуть знищити Кримський міст: експерт назвав 2 головні умови

16 червня 2022, 12:27
Зараз Україна не має потрібного для цього озброєння.
ЗСУ можуть знищити Кримський міст: експерт назвав 2 головні умови
ЗСУ можуть знищити Кримський міст / скріншот

Керченський міст відіграє дуже важливу роль для окупанта - це основна логістична "артерія" від материкової Росії до окупованого Криму, тому його посилено охороняють, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Він може бути знищений, але головне в цьому – відстань і потрібна ракета, а поки ні того, ні іншого в України немає, пише "ТСН"

"У нас немає зброї, яка могла б її знищити. У нас немає навіть можливості, навіть якби була така зброя", - упевнений експерт.

Коваленко зазначив, що зараз в України є тільки "Точки У" які б'ють не далі 120 кілометрів і застосувати їх по Керченському мосту - дорогувато і неефективно, говорить експерт.

Іншу зброю Україні ще не надали, нагадує Коваленко. І навіть якщо у нас з'являються відповідні ракети, вони діють не далі 300 кілометрів.

"Найкращий випадок, коли ми можемо ставити ультиматум, коли ми майже повністю деокупуємо Запорізьку область. В цей час ми зможемо використовувати зброю, яка дійсно зможе знищувати цей міст", — стверджує експерт.

читайте такожКримський міст - мета номер один після отримання важкого озброєння - генерал ЗСУ МарченкоНагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов у квітні 2022 року говорив, що ЗСУ вже готові завдати удару по Кримському мосту. Оскільки цю споруду активно Російські вороги використовують для перекидання підкріплень бійців і техніки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти