Вперше в Україні нардепу оголосили підозру за "кнопкодавство"

12 лютого 2021, 10:45
Владислав Поляк неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги під час засідання Ради.
Кнопкодав
В Україні вирішили покарати "кнопкодава" / Facebook.com

Офіс генерального прокурора Україна вперше оголосила підозру народному депутату, якого підозрюють у "кнопкодавстві".

Йдеться про Владислава Поляка (група Довіра). Про це повідомляє РБК-Україна про посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила у Facebook, що про підозру повідомили народному депутату України за фактами здійснення на пленарному засіданні парламенту голосувань замість іншого нардепа.

відео дня

"Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 364-2 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим приміщенням, - ред.). Нардеп при розгляді поправок до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", - написала Венедіктова.

Вона уточнила, що нардепа викликали в Офіс генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак, він не з'явився і про причини неявки не повідомив. Письмове повідомлення про підозру в порядку, передбаченому КПК України, направлено до апарату Верховної Ради України, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв'язку.

"Кримінальна відповідальність за "кнопкодавство" - важливий запобіжник, яким потрібно активно користуватися. Закони повинні ухвалюватися без порушення закону. Викриття та реальне притягнення до відповідальності парламентарів має сприяти викоріненню цього ганебного явища та підвищенню довіри до правоохоронної системи та законодавчого органу", - зазначила Венедіктова.

Вперше в Україні нардепу оголосили підозру за 'кнопкодавство'

Нагадаємо:

  • У лютому 2020 року колишній генпрокурор Руслан Рябошапка вперше вирішив покарати народного обранця за неособисте голосування у стінах парламенту. Він доручив провести відповідне розслідування центральному апарату Держбюро розслідувань.
  • 21 лютого минулого року журналісти зафіксували, як позафракційний депутат Владислав Поляк неодноразово неперсонально голосував на пленарному під час голосування за поправки до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти