"Війна тиранії проти всього світу": Кулеба розповів про переговори з Байденом

26 березня 2022, 14:58оновлено 26 березня 2022, 15:29
601
США непохитно будуть з Україною абсолютно у всьому, сказав Кулеба.
Байден, Кулеба, Резніков
Байден, Кулеба , Резніков / Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеби розповів подробиці зустрічі з президентом США Джо Байденом у Варшаві 26 березня.

За словами міністра, американський лідер висловив захоплення українцями, які протистоять російській агресії.

Байден також заявив, що війна Росії проти України змінить 21 століття.

відео дня

"Байден сказав дві речі: те, що відбувається в Україні, змінить XXI століття. У нього є чітке розуміння цього - це не війна Росії проти України, це війна тиранії проти всього світу. Друге - слова про те, що США непохитно будуть з Україною абсолютно у всьому до нашої перемоги, ніщо не змусить Штати відволіктися від України і послабити підтримку, навпаки - тільки посилення", - розповів Кулеба.

Кулеба заявив, що Україна і США будуть працювати над тими країнами, які можуть стати простором для обходу санкцій проти РФ. Адже важливо не тільки вводити обмеження, а й відрізати шляхи для їх обходу.

"Ми домовилися, як і з якими країнами, будемо працювати, щоб вони не ставали простором для обходу санкцій проти РФ. Це важливо, не просто вводити санкції, а й відрізати шляхи обходу", - Кулеба.

Кулеба і Резніков на переговорах з Байденом

Вранці, 26 березня, українські чиновники зустрічалися зі своїми американськими колегами Джеймсом Меттісом, Ллойдом Остіном і Ентоні Блінкеном. Про це глава Міноборони України повідомив у себе в Twitter. Підсумки переговорів поки не афішуються.

Вчора в Білому домі заявили, що 26-го березня Байден виступить з важливою заявою, яка стосується України.

Візит Байдена до Польщі

Зазначимо, 26 березня президент США Джо Байден у Варшаві зустрінеться з польським президентом Анджеєм Дудою, українськими біженцями та американськими гуманітарними організаціями.

Як розповів радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, президент виступить зі "значною промовою" щодо України. Очікується, що він висловить підтримку у відбитті агресії РФ.

Як повідомляв Главред, президент США Джо Байден анонсував нові санкції проти Росії. За його словами, зараз проти Росії діють найважчі у світовій історії караючі санкції. При цьому слідом за ними будуть вводитися нові.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти