Виключити Росію з G20, а Україну покликати на саміт: Байден виступив з пропозицією

25 березня 2022, 06:02
Президент США окремо нагадав, що найближчий саміт G20 повинен відбудуться в листопаді нинішнього року - в індонезійській столиці Джакарта.
Джо Байден
Джо Байден / Reuters

Президент США Джо Байден виступає за виключення Росії з G20, а також за запрошення України на найближчий саміт jрганізації в Індонезії. Про це він заявив у рамках чергової прес-конференції.

Керівника Білого дому після саміту НАТО в Брюсселі запитали, чи підтримує він виключення РФ з G20.

"Так. Однак рішення залежить від самої групи G20. Якщо це неможливо зробити - якщо Індонезія та інші не згодні - тоді, на мій погляд, ми повинні попросити, щоб Україна могла бути присутньою на зустрічах. Також в основному Україна може бути присутньою на зустрічі G20 і спостерігати за нею", ‒ сказав Байден.

відео дня

читайте такожБайден летить до Європи через війну в Україні: про що говоритиме

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден оцінив застосування Росією гіперзвукових ракет Кинджал в ході вторгнення в Україну.

"І якщо ви помітите, (Росія – Главред) запустила гіперзвукову ракету, тому що це єдине, що вони можуть впевнено зробити. Як ви всі знаєте, це зброя з такою ж боєголовкою, як і будь-яка інша ракета - запуск за винятком того, що зупинити її майже неможливо. Є причина, чому вони це застосовують", - підсумував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти