Воїни ССО підірвали радіолокаційну станцію окупантів у Чорному морі

6 лютого 2024, 15:45
Спецоперацію "Цитадель" проводили вночі. Внаслідок цього була знищена РЛС та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами.
Украинские военные, воины Сил специальных операций, взрыв
Воїни ССО підірвали радіолокаційну станцію окупантів у Чорному морі/ колаж: Главред, фото: Telegram ССО, скрін

Воїни Сил спеціальних операцій провели у Чорному морі спецоперацію "Цитадель", у результаті якої знищили радіолокаційну станцію російських окупантів та обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами-камікадзе.

Про це повідомила пресслужба ССО. Зазначається, що одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували, щоб підсилювати роботу дронів розвідки іранського виробництва "Мохаджер-6". Загарбники встановили обладнання, яке збільшує дальність і радіус роботи такого безпілотника.

"Цей БпЛА противник застосовував для ведення розвідки та подальшого нанесення ударів дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України", – зазначили у пресслужбі ССО.

відео дня

Також окупанти встановили на платформі радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів "Нева-Б". Така система може виявляти різні надводні об’єкти – від моторних човнів до кораблів. За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

"Після ретельного планування та підготовки, група 73-го морського центру ССО розпочала виконання завдання зі знищення ворожих об’єктів. Спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту рф. Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі. У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною. Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря", – зазначили у пресслужбі Сил спеціальних операцій.

Воины ССО взорвали РЛС оккупантов в Черном море
Воины ССО взорвали РЛС оккупантов в Черном море / скрин

Дивіться відео, як воїни ССО підірвали РЛС окупантів у Чорному морі:

Війна в Україні

Раніше аналітик Defense Express Сергій Згурець зазначав, що РФ кинула всі сили на Авдіївку. Втрата контролю ЗСУ над лінією забезпечення ставить під загрозу не лише саму Авдіївку, але й інші позиції на південь від неї.

Також раніше повідомлялося, що у ЗСУ назвали вражаюче число знищених кораблів РФ. Збройні сили України вивели з ладу третину кораблів Чорноморського флоту Росії.

Нагадаємо, раніше стали відомі нові деталі знищення "Івановця". Оператор дрона MAGURA розповів подробиці удару по ракетному катеру РФ у Чорному морі. Ліквідація російського ракетного катера "Івановець" призведе до зниження можливостей Чорноморського флоту РФ, вважають у британській розвідці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти