Військовий експерт пояснив, у чому буде винятковість F-16 для ЗСУ

15 листопада 2023, 04:00оновлено 21 листопада 2023, 15:16
ЗСУ зовсім скоро будуть здатні перешкодити використанню ворогом вертольотів і літаків, пояснює військовий експерт Михайло Самусь.
F16, Самусь
F-16 допоможуть перехопити контроль за небом, вважає Михайло Самусь / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

На це питання росіяни намагаються нівелювати нестачу артилерії використанням вертольотів і літаків. Але українська армія незабаром буде здатна і впоратися з цим завданням. Таку думку висловив військовий експерт Михайло Самусь у своєму матеріалі для порталу "НВ".

Як каже фахівець, як тільки ЗСУ отримають від західних союзників американські винищувачі F-16 — а це може статися вже взимку 2023/2024 року — вони будуть здатні перехопити контроль за небом і це погіршить можливості окупаційного угруповання.

"Як тільки це [поява F-16 - Главред] відбудеться, українська армія почне наступ кардинально іншими темпами. І це змінить стан справ на фронті", — вважає Самусь.

відео дня

Як вважає експерт, додаткове посилення ЗСУ отримає і завдяки використанню далекобійних американських ракет ATACMS, які вже почали знищувати тилові Російські аеродроми.

Хто такий Михайло Самусь

Михайло Самусь - військовий експерт, заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань. (ЦДАКР).

У період з 2009 по 2015 рік очолював Європейський офіс ЦДАКР і Defense Express в місті Прага, Чехія. Керував військово-політичними проектами аналітичного центру ЦДАКР. Був головним редактором Вісника експортного контролю, журналістом Defense Express.

Виступи та публікації Михайла Самуся регулярно публікуються у відомих українських та зарубіжних виданнях.

Війна Росії проти України - останні новини

У районі Авдіївки Росія зібрала близько 40 тисяч своїх військовослужбовців, включаючи офіцерів, рядових, мобілізованих осіб, колишніх найманців з ПВК "Вагнер" та бійців підрозділів "Шторм-z". Ситуація на цьому напрямку вкрай напружена та серйозна.

Водночас, західні спецслужби переживають через активність ГУР на території Росії, кажуть джерела авторитетного американського видання The Times.

Російські окупанти висловлюють своє незадоволення та стурбованість безпомічністю на лівобережжі Херсонської області, де, за їхніми словами, вдалося прорватися українським захисникам. Важливо відзначити, що командування Сил оборони регулярно утримується від коментарів стосовно будь-якого руху ЗСУ на цій ділянці фронту, намагаючись уникнути розголошення будь-якої інформації, яка може нашкодити контрнаступальним операціям.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти