Військовий експерт оцінив, чи піде Путін війною на Україну

30 листопада 2020, 05:32
Олег Жданов вважає, що Москва може собі дозволити лише збільшення кількості обстрілів.
Анексія Криму
Якщо російський солдат переступить кордон Криму і увійде на територію України, то це буде вважатися офіційною війною / РБК-Україна

Росія не ризикне відкрито напасти на Україну, інакше Кремль зруйнує всю ту політичну базу, яку він збудував за останні шість років. Крім того на даний момент РФ не в змозі вести велику військову кампанію.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов під час чату на сайті Главред.

За його словами, будь-які розмови про ескалацію або якісь масштабні бої – це "лякалки і популізм".

відео дня

"Москва може собі дозволити лише збільшення кількості обстрілів з метою нанесення Україні втрат (...) тому що кожна наша втрата на фронті – це мінус від рейтингу Зеленського, розхитування внутрішньої ситуації в Україні, створення соціальної напруги, закипання котла з вигуками "Де ж мир? Ти ж обіцяв!". Тож, це спосіб політичного тиску на політичне керівництво України через війну", - зазначив Жданов.

Якщо ж наступальні операції почнуться з боку самопроголошених "ЛНР" і "ДНР", то всі будуть прекрасно розуміти, хто там воює, хто дає зброю і боєприпаси.

"На сьогоднішній день ми закріпили, що Росія у фінансовому і військовому плані підтримує "Л/ДНР". Відповідно, буде очевидно: Росія винна в конфронтації. А тоді всі зусилля РФ будуть марні, і Україна отримає підставу сказати, що, раз Росія не виконує свої зобов'язання, ми викидаємо "Мінськ" і приступаємо до роботи нової платформи. Москва ніколи не піде на те, щоби зламати все, що вона вибудувала тут за шість з гаком років", - додав експерт.

Що стосується Криму, то, якщо російський солдат переступить кордон і увійде на територію України, то на міжнародному рівні це вважатиметься офіційною війною.

"Тоді вся схема, яку вибудовувала Росія, летить в тартарари, а РФ визнається агресором. І тоді – санкції, ООН, міжнародний осудтощо. Тож, коли починаються розмови про те, що завтра Росія нападе або піде в наступ, це все дурниці", - резюмував експерт.

читайте такожВійськовий експерт назвав таємну мету плану Кравчука щодо Донбасу

Нагадаємо:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти