Путін не піде війною на Україну: політолог пояснив, чому вторгнення з Криму не буде

6 липня 2020, 12:56оновлено 6 липня 2020, 13:59
Очільник Кремля любить робити те, чого від нього ніхто не чекає, звернув увагу Орєшкін.
Путін
Путін не нападе на Україну, заявив російський політолог / Reuters

Останнім часом звучать думки про те, що після референдуму з приводу внесення змін до російської конституції й обнулення президентських термінів Путіна, "господар Кремля" розпочне масштабну військову операцію проти України. Зокрема, що йому необхідно захопити греблю в Херсоні, щоб забезпечити Крим водою. Але Путіну нічим воювати, заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Про це Орєшкін розповів у коментарі виданню Главред.

"Розмови про таку загрозу потрібно розділити на два простори: простір ідеологічних і політичних спекуляцій, тобто "гібридної війни", і простір дійсних ресурсів. Так ось, у просторі дійсних ресурсів Путіну нічим воювати. У нього немає дипломатичних, фінансових, соціальних і навіть військових ресурсів для того, щоб почати повномасштабну військову операцію проти України", - пояснив політолог.

За його словами, цю тему з задоволенням обсмоктують представники пропагандистських відомств з усіх боків, бо вона мобілізує.

"Для мілітаризованої російської свідомості ідея посилення військової потужності Росії і, відповідно, військового впливу - солодка. Але це – те, що зрештою згубило Радянський Союз, який занадто багато грошей витрачав на війну. Проте ця ідея викликає захоплення у значної частини російського населення. Путін звик, що це сприяє його популярності. У нього за 20 років правління було всього три сплески рейтингу, і всі три були пов'язані з війною: Чеченська війна, Грузинська війна і Українська війна", - уточнив експерт.

Орєшкін підкреслив, що Путін любить робити те, чого від нього ніхто не чекає.

"Але насправді у Путіна дуже розвинений інстинкт самозбереження. 10 років у Росії, як і за кордоном, ялозили "цукерочку" про те, що Путін ось-ось введе танки в Латвію чи Литву. Але – ні, не введе. Тому що там НАТО, і він чудово знає, чим така історія закінчиться. Те ж саме – і з Україною. Фірмова мулька Путіна – робити те, чого від нього ніхто не чекає. Так, ніхто не чекав, що він плюне на Будапештський меморандум і відрубає Крим", - зазначив політолог.

Орєшкін переконаний, що Путін "не піде на Україну".

"Ресурси Путіна малі, і вони скорочуються. Він не може, боїться робити кроки, яких від нього чекають. В Україні від нього чекають агресії, а це означає, що українська армія й українські спецслужби за останні п'ять років, по-перше, були очищені від всіх таємних і явних агентів впливу Луб'янки, по-друге, армія приведена до кращого боєготового стану, тому що з'явилася реальна загроза, на відміну від першої половини нульових років", - підсумував експерт.

читайте такожЖурналіст розповів, що буде з Кримом і Донбасом після обнулення термінів ПутінаНагадаємо, раніше відомий журналіст та блогер Айдер Муждабаєв заявив, що дніпровська вода потрібна російським військовим угрупованням, які базуються в Криму й готові до вторгнення в Україну.

"На півночі півострова розміщене велике російське військове угруповання, готове до вторгнення в Україну, — в Джанкойському, Вірменському районах. Такі військові бази дуже важко утримувати за рахунок опріснення води в пляшках. Саме для баз, в першу чергу, і потрібна дніпровська вода. А населення Криму від неї не залежить — від слова "зовсім". І якщо зараз у Криму створюються труднощі з водою — це все штучно робиться окупантами, щоб показати, яка катастрофа на півострові. Насправді її там немає", - сказав журналіст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти