Військового назвали колаборантом: на Миколаївщині боєць ВСУ зажадав зняти прапор України з магазину

10 квітня 2023, 10:45
9077
За словами місцевих, раніше підприємці не вивішували український прапор аж до стабілізації ситуації на фронті.
прапор
На Миколаївщині вибухнув скандал через прапор України / gur.gov.ua, скріншот

У селі Прибужжя Миколаївської області чоловік зажадав від власників магазину зняти український прапор, який повісили перед входом в торговий заклад.

Він зазначив, що магазин не є державною установою і нагадав, що на інших подібних будівлях немає прапорів. Відео інциденту з'явилося в Мережі.

"Ти його заробив, що повісив? Це державна установа? Повісьте собі вдома", - сказав чоловік. При цьому у відповідь його назвали колаборантом.

У свою чергу власники магазину обурилися і вважають претензії необґрунтованими. Власниця магазину заявила, що вона українка і в повному праві вішати національний прапор.

Що кажуть місцеві жителі

Чоловік на ім'я Євген, який вимагав зняти з магазину прапор України в Миколаївській області, є діючим військовим ЗСУ. Про це сказали у відеозверненні жителі місцевої територіальної громади, пише Фокус.

За їх словами, боєць ЗСУ Євген брав участь у захисті Маріуполя. У його родині двоє рідних братів захищають Батьківщину від російських окупантів.

За їх словами, чоловік є ветераном бойових дій і в ході бесіди з власниками торгової точки нагадав, що українська символіка повинна висіти виключно над державними об'єктами.

Місцеві жителі також відзначили, що підприємці, в магазині яких сталася історія, не вивішували український прапор аж до середини березня 2022 року, поки не стабілізувалася ситуація на фронті в Миколаївській області.

"Чи пропонував він Вам зняти український прапор і повісити російський? Ні! А якби до нас зайшли росіяни? Тоді б ви повісили другий прапор. Ви дочекалися, коли у нас все стало добре і тоді прапор з'явився. Заробіть його", - додали місцеві жителі, які вирішили записати відеозвернення на захист Євгена.

Нагадаємо, у Житомирській області священик УПЦ МП вдарив по голові дитину, яка тримала в руках прапор України.

За словами очевидців, Московський церковник вдарив по голові 12-річного хлопчика, а ще одну дитину - штовхнув.

Раніше український боксер напівсередньої ваги Данило Заморило завоював золоту медаль на 27-му Міжнародному турнірі з боксу в Литві. Отримувати нагороду він вийшов з прапором України на плечах, проте довго простояти з національним прапором на п'єдесталі він не зміг.

Вже через кілька секунд після того, як спортсмен піднявся на п'єдестал, до нього підійшли представники організаторів, які попросили його зняти український прапор.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти