Вірять у Бога і не сприймають ЛГБТ-спільноти: соціологи з'ясували головні цінності українців

19 серпня 2021, 22:52
Опитування проводилося з 20 липня по 9 серпня 2021 року, аудиторія - населення України від 16 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій.
українець
Цінності населення країни різні залежно від віку / Фото Flickr Міністерства оборони України

До 30-річчя Незалежності України соціологічна група Рейтинг провела перше масштабне соціологічне дослідження, в якому були задіяні 20 тисяч респондентів. Результати дослідження опубліковані на сайті групи.

Соціологи вивчили особливості мислення і стилю життя нового покоління українців, їх цінностей, мотивації, ставлення до самих себе і України.

Близько половини українців відчувають негативне почуття, коли мова заходить про ЛГБТ-спільноту - 48%. Крім цього, подібна тенденція проглядається щодо українців до чайлдфрі - 42%, а ось атеїстів не сприймають 28%.

Вірять у Бога і не сприймають ЛГБТ-спільноти: соціологи з'ясували головні цінності українців

Зокрема, соціологи намагалися з'ясувати рівень толерантності українськогоз населення. І як не дивно лідерами в ньому виявилися молоді люди.

Наприклад, третина молодих жінок у віці 16-24 років відноситься до ЛГБТ і чайлдфрі позитивно, а ось кількість чоловіків того ж віку втричі менша.

Соціологи виявили, що рівень толерантності знижується з віком і свого мінімального "піку" він досягає після 61 року. У цьому віці 65% негативно ставляться до ЛГБТ і 66% - до чайлдфрі.

Стосовно територіальності, то найбільш толерантним виявився Київ. Схід і Захід показали себе більш консервативними. Хоча варто врахувати, що на Заході люди менш толерантні до атеїстів, а на Донбасі - до ЛГБТ-спільноти.

Також стало відомо, що електорат Юрія Бойка і Євгена Мураєва більше всіх не сприймає прозахідні цінності, а ось виборці президентів Володимира Зеленського і Петра Порошенка в цьому плані нейтральні.

Вірять у Бога і не сприймають ЛГБТ-спільноти: соціологи з'ясували головні цінності українців

В цілому, 60% населення вірять в Бога і його існування. Причому ця віра зростає разом з віком, досягаючи піку після 50 років.

А от мріють українці про подорожі, кар'єру та власну справу.

Дивіться відео: Як українці ставляться до п'ятниці 13-го і забобонів, пов'язаних з цим числом

Нагадаємо, соціологічна служба Центру Разумкова провела соціологічне дослідження "Оцінка особистісних якостей і діяльності Володимира Зеленського на посаді президента України". 48% українців негативно ставляться до балотування Зеленського на другий термін майже половина опитаних громадян України - 48% - негативно поставиться, якщо президент України Володимир Зеленський оголосить рішення про балотування на другий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти