До України прийшов антициклон "Ольденбург": якою буде погода до кінця тижня

15 жовтня 2021, 12:34
Ні значного потепління, ані похолодання на вихідних, за прогнозами Укргідрометцентру, не передбачається.
погода, осінь
Погода в Україні на вихідних / ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні очікується переважно суха та сонячна погода, без опадів. Причиною буде новий західний антициклон "Ольденбург", який прийшов на зміну вологому циклону.

За словами синоптиків, наразі Україну вже зачіпає гребінь антициклону. Зокрема, сьогодні майже по всій території країни буде сухо та сонячно з мінливою хмарністю. Тільки в південних областях може пройти дощ, мовиться в сюжеті ТСН.

Втім, попередили синоптики, на Заході та Сході синоптики очікується туман, тож просять водіїв бути пильними за кермом. Ні значного потепління, ані похолодання на вихідних, за прогнозами Укргідрометцентру, не передбачається. Удень температура повітря буде в середньому до 13 градусів тепла, уночі до +6.

Погода в Україні у другій декаді жовтня

Як повідомляв Главред, синоптики прогнозують суху та сонячну погоду практично по всій території України з 19 по 23 жовтня. Лише 22-23 жовтня на Заході на Півночі країни пройдуть невеликі дощі.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха повідомила, що погода в Україні зміниться вже у другій декаді жовтня ‒ в країну прийдуть дощі, а у Карпатах випаде сніг.

"Тобто буде більше хмарності, частіше будуть опади ‒ переважно у вигляді дощу. Змішана фаза і Сніг можуть спостерігатися в Карпатському регіоні, це не є якоюсь аномалією", ‒ зауважила вона.

Якою буде зима 2021-22 в Україні

  • За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.
  • За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.
  • Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти