В Україну прибуло понад 80 тонн летальної зброї з США

23 січня 2022, 22:33
В Україну прибуло понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності.
В Україну прибуло понад 80 тонн летальної зброї з США
Летальна зброя З США / Олексій Резніков

Увечері, 23 січня, до Києва прибув другий літак США з летальною зброєю для потреб Збройних сил України.

Як повідомив глава Міноборони Олексій Резніков, в столичному аеропорту приземлилася "друга пташка" з американським озброєнням на борту.

За словами Олексія Резнікова, літак перевозив понад 80 тонн зброї, яка призначена для української армії в умовах можливого вторгнення РФ в Україну.

"Друга пташка в Києві! Більше 80 тонн зброї для посилення обороноздатності України від наших друзів із США! І це не кінець. Вантаж прибув під надійною охороною", - додав глава Міністерства оборони у своєму мікроблозі.

Партія американської зброї, доставленої в Україну 22 січня, включала ПТРК Javelin і реактивні термобаричні гранатомети M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D), призначені для руйнування фортифікаційних укріплень і бункерів.

В Україну прибуло понад 80 тонн летальної зброї з США

Зазначимо, напередодні Литва передала військову допомогу Збройним силам України. Українські військові отримали бронежилети та балістичні пояси.

Раніше в Польщі пообіцяли допомогти Україні у разі нападу Росії. Україна не хоче бути частиною "русского мира", і інші держави повинні її в цьому підтримувати, заявив Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Також він підкреслив, що НАТО має посилити політику стримування в Європі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти