В Україні запрацювала система аеромедичної евакуації

3 квітня 2021, 00:32
Гелікоптер з медичним модулем екстрено допомагатиме населенню шести західних областей України. Далі подібна служба з'явиться в Києві та інших областях.
вертоліт МВС
Гелікоптер ЄС-145 з медичним модулем / Фото mvs.gov.ua

1 квітня у Львівській області на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Крім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, гелікоптерами і літаками системи авіаційної безпеки МВС керуватимуть пілоти, які вже пройшли або зараз проходять відповідну підготовку. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Одна з основних завдань такої системи - медична допомога, щоби з точки А у точку Б можна було сміливо доставити або хворого, або команду лікарів, орган для трансплантації.

відео дня

"На Львівщині в рамках єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЄС-145 з медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж і медична бригада. Далі - Київщина та вся Україна", - заявив Аваков.

В Україні запрацювала система аеромедичної евакуації
Фото mvs.gov.ua

В Україні працюватимуть 15 пунктів постійного базування системи авіаційної безпеки. У всіх цих 15 точках чергуватиме льотна зміна бригади медиків. Вони будуть в постійній бойовій готовності вилетіти на виконання завдання. Один пункт базування перекриватиме відстань у 350 кілометрів.

Нагадаємо, на початку лютого Аваков анонсував, що цього року МВС запускає два масштабні проекти - аеромедичну евакуацію і реформування гідрометеорологічної служби Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо:

  • У лютому 2020 року МВС показало гелікоптер для перевезення заражених коронавірусом.
  • Гелікоптер обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, в якому фіксується капсула під час польоту.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти