В Україні бренд косметики вилаяли через рекламу з кадром з "Іронії долі"

25 грудня 2021, 19:03
Напередодні Нового року в українських сегментах соціальних мереж стався скандал - через рекламу відомого косметичного бренду з кадром з "Іронії долі".
Лукашин
Андрій Мягков і Барбара Брильська / кадр з х/ф "Іронія долі"

Відомий український косметичний бренд Piel Сosmetics розкритикували через рекламу, в якій використовується кадр з Радянського легендарного комедійного телевізійного фільму "Іронія долі, або з легким паром!" (1975 рік, режисер ‒ Ельдар Рязанов).

На рекламу поскаржилася головний редактор журналу "The Devochki" Оксана Павленко. Вона поскаржилася, що в Facebook їй попалося оголошення про новорічні знижки на косметику Piel Сosmetics, в якій і був використаний кадр з фільму "Іронія долі".

"Український бренд косметики використовує у своїй рекламі російські фільми. І я б рада не бачити цього, але таргетинг нещадний. Отримала відгук на історію від власника бренду, і це так сумно. Як шкода, що залишилися ті, хто ностальгує за Радянським Союзом. Так, це наше минуле. І це досі завдає нам біль. Романтизація Радянського Союзу - те ж саме, що романтизація насильства", ‒ написала Павленко.

відео дня
В Україні бренд косметики вилаяли через рекламу з кадром з 'Іронії долі'

Журналістка також прикріпила скріншот свого діалогу з співзасновником бренду Ярославом Процько. Той написав - мовляв йому шкода, що Павленка обурила реклама. Також він сказав, що, на його думку, мова йде про класику "нашого минулого", і багато українців продовжують любити цей фільм досі.

читайте такожВчителька з Києва, яка потрапила в мовний скандал, вибачилася і пообіцяла звільнитися

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у Хмельницькому спалахнув мовний скандал, головною дійовою особою якого стали поліцейські.

Правоохоронець приїхав на виклик і став спілкуватися із заявником російською мовою.

У свою чергу жінка, яка викликала поліцію в ході сімейного скандалу, зажадала від поліцейського спілкуватися з нею державною мовою.

Він попросила кілька разів копа перейти на українську мову, проте той принципово відмовлявся виконувати цю вимогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти