В Україні 12 червня вимикатимуть світло пізніше: в "Укренерго" змінили графік

12 червня 2024, 15:58
464
"Укренерго" змістило графіки погодинних відключень електроенергії, для споживачів їх впроваджуватимуть пізніше.
В Україні 12 червня вимикатимуть світло пізніше: в 'Укренерго' змінили графік
В Україні змістили графіки відключення світла / Колаж: Главред, фото: УНІАН

У середу, 12 червня, світло для побутових та промислових споживачів в Україні вимикатимуть у нові години. Графіки погодинних відключень електроенергії діятимуть на чотири години пізніше. Про це повідомили у ДТЕК та "Укренерго".

"За інформацією від "Укренерго", ситуація в енергосистемі дозволяє сьогодні задіяти графік відключень на дві години пізніше - з 17:00 і до 23:00", - розповіли у ДТЕК.

Незабаром у ДТЕК додали, що графіки діятимуть ще на дві години пізніше – з 19:00.

відео дня

"За інформацією від Укренерго, графіки будуть застосовуватись з 19:00 до 23:00", - зазначили у повідомленні.

За словами "Укренерго", ввести графіки відключеннь електроенергії пізніше дозволило знеструмлення значної кількості споживачів через негоду. Водночас у команії наголосили, що об'єктам критичної інфраструктури світло не вимикатимуть.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Відключення світла в Україні – новини за темою

Нагадаємо, у середу, 12 червня, в Україні повинні були вимикати світло з 15:00 до 23:00.

Як повідомляв Главред, Україна втратила 50% здатності до генерації електроенергії через російські обстріли. Фактично 42 енергетичні блоки зруйновані, 27% великих теплових електростанцій залишаються у робочому стані, 73% зруйновані або пошкоджені і сьогодні не працюють, розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також з 24 червня з доступної електрики в Україні відніматимуть обсяг, який необхідний для роботи критичної інфраструктури. І лише після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями, тому графіки відключення електроенергії мають стати справедливими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти