У Слузі народу оцінили санкції проти кума Путіна і не виключили "посадки" нардепів

21 лютого 2021, 18:51
Марина Бардіна оцінила ситуацію навколо введення санкцій РНБО.
Медведчук
В Україні запровадили санкції проти Віктора Медведчука / УНІАН

Народний депутат від фракції Слуга народу Марина Бардіна оцінила ситуацію навколо запровадження санкцій РНБО, схвалених президентом Володимиром Зеленським.

В ефірі каналу Україна 24 вона підкреслила, що санкції - це лише один з інструментів. За її словами, м'яч на боці антикорупційних органів, які повинні вести розслідування щодо корупційних зловживань тими чи іншими посадовими особами.

"ВАКС повинен винести відповідні вироки. Показати достаток, де і в яких місцях це було вкрадено, РНБО може, але в такій обмеженій версії щодо введення санкцій, щодо обмеження економічної діяльності цих осіб", - сказала вона.

"Слуга народу" звернула увагу на те, що відповідальність за подібні порушення передбачена антикорупційним законодавством. При цьому вона не виключила притягнення, в тому числі нардепів, до кримінальної відповідальності.

"Тому мені хотілося б, щоб ці санкції підштовхнули, по-перше, до антикорупційної політики, до тих посадок, які Зеленський і команда обіцяли в передвиборний період, а по-друге, до реформи судової системи, тому що це також важливе питання, яке виникне під час всіх судових розглядів", — сказала вона.

читайте такожСБУ хотіло знизити удар санкціями по Медведчуку - ЗМІ

Санкції України:

  • Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата від опозиційної платформи - за життя Віктора Медведчука та його оточення.
  • Обмежувальні заходи розраховані на три роки, йдеться в указі Глави держави, опублікованому на сайті офісу президента.
  • Указ президента Зеленського набирає чинності з моменту його опублікування.
  • Крім того, указ Зеленського поширюється на китайського інвестора підприємства Мотор Січ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти