У мережі показали, як Чорногору "омивають" хвилі хмар: чаруюче відео карпатського "моря"

26 липня 2021, 09:47оновлено 26 липня 2021, 11:08
Йдеться про хмари, які покривають вершини Чорногорського масиву. Автором відео є гірський рятувальник Василь Фіцак.
Чорногора
Чорногору "омивають" хвилі хмар / скріншот

У соцмережах постійно з'являються ролики про красу української природи. Днями на просторах Інтернету з'явилося неймовірне відео, зняте у високогір'ї Карпат, на якому показано справжнє карпатське "море".

Йдеться про хмари, які покривають вершини Чорногорського масиву. Автором відео є гірський рятувальник Василь Фіцак, відповідним відео він поділився на своїй сторінці у Фейсбуці.

На кадрах видно, як безтурботні хмари "омивають" вершини гір. Іноді складається враження, що суміш водяної пари і кристалів льоду утворюють навіть не море, а водоспади. У коментарях до свого посту чоловік написав, що йому знадобилося 20 хвилин, аби отримати 12 секунд неймовірних відеокадрів.

Чорногору "омивають" хвилі хмар

Чорногора: коротко

  • Чорногора – найвищий гірський масив Українських Карпат, який розташований на схід від Полонинського Бескиду. Головний хребет простягається на довжину близько 40 кілометрів між долинами річок Чорної Тиси на заході і Чорного Черемоша на сході.
  • За даними Вікіпедії, з десяти найвищих вершин Українських Карпат – 9-ть розташовані у гірському масиві Чорногора. Зокрема, до нього належить Говерла, найвища точка України з висотою 2061 метр.
  • У Чорногірському масиві можна виділити три рослинні висотні пояси: гірсько-лісовий, субальпійський та альпійський. Перший з них поширений у середньогір'ї, два інші – у високогір'ї.
  • Щодо тваринного світу, то масив населяють різноманітні представники фауни. Загалом у Чорногорі зафіксовано 279 видів хребетних тварин, у тім числі 46 видів, занесених у Червону книгу України.

Раніше Главред писав, що поки по всій території країни люди рятуються як можуть від спеки і палючого сонця, на високогір'ї Карпат випав сніг. Зокрема, побачити тверді опади можна було на горі Піп Іван Чорногірський – одній з найвищих вершин Українських Карпат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти