У Мережу злили дані про журналістів ZIK, NewsOne та 112 Україна

4 лютого 2021, 22:05
На Google диску виклали таблицю із зазначенням посади та часу початку роботи журналістів на телеканалах. Крім цього, викладають фотографії співробітників.
У Мережу злили дані про журналістів ZIK, NewsOne та 112 Україна
У мережі з'явилися дані про журналістів з каналів соратника Медведчука

У відкритому доступі на Google диску були оприлюднені дані журналістів, які працюють на каналах ZIK, NewsOne та 112 Україна.

У таблиці вказується посада і час початку роботи на телеканалі. Також з'явився телеграм-чат, де викладають фото журналістів.

У Мережу злили дані про журналістів ZIK, NewsOne та 112 Україна
У Мережу злили дані про журналістів ZIK, NewsOne та 112 Україна

Колишній лідер одеського Правого сектора Сергій Стерненко сьогодні заявив, що шукає в соцмережах добровольців, які можуть допомогти йому скласти список журналістів, які працюють на заблокованих нині телеканалах ZiK, NewsOne і 112 Україна. Клич активіст кинув 4 лютого в Facebook.

"Бродячі пропагандисти, які обслуговували окупантів, можуть почати будувати з себе порядних людей і піти в якесь нормальне медіа. Деякі з пропагандистів приховуватимуть факти своєї роботи на згаданих телеканалах. Але вони свідомо працювали на агресора, тому ми маємо не забувати про них, - вважає підозрюваний у вбивстві активіст. У зв'язку з тим, що пропагандисти можуть мімікрувати під нормальних людей, до Стерненка і з'явилася думка створити реєстр всіх, хто допомагав вести проти України інформаційну війну. А також поширити їх дані "серед широкої громадськості", щоб пропагандистам було складніше знайти собі нову роботу", - написав Стерненко.

У Мережу злили дані про журналістів ZIK, NewsOne та 112 Україна

"Для цього мені потрібна група добровольців, які будуть збирати інформацію, і ті, хто будуть окремо вносити її в таблицю, - повідомив активіст, якому самому, мабуть, недолуг займатися технічною роботою", - зазначив активіст.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - 112 Україна, NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій.
  • У ніч з 2 на 3 лютого українські кабельні мережі відключили в своїх мережах 112, ZIK і NewsOne. Трансляція телеканалів доступна в YouTube.
  • Президент Володимир Зеленський стверджує, що рішення про санкції проти 112 України, ZIK і NewsOne прийнято колегіально і юридично обґрунтовано. Діяльність каналів він назвав загрозою національній безпеці України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти