У Зеленського відповіли на оскарження в суді санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK

4 лютого 2021, 21:20оновлено 5 лютого 2021, 00:19
За словами представника президента України в Конституційному суді, суд не скасує санкції проти каналів Козака.
У Зеленського відповіли на оскарження в суді санкцій проти телеканалів 112, NewsOne і ZIK
Веніславський оцінив можливість скасування санкцій проти трьох телеканалів / УНІАН

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський прокоментував оскарження Указу глави держави про можливе скасування санкцій проти каналів 112, NewsOne і ZIK через суд.

За словами Веніславського, рішення Ради нацбезпеки і оборони є бездоганним.

Він заявив, що не бачить жодних підстав для того, щоб суд скасував введення санкцій проти цих трьох каналів.

"Рішення РНБО дуже ретельно готувалося. Воно юридично повністю бездоганне. Тому очікувати, що якісь є підстави для оскарження цього рішення, у мене таких аргументів точно немає. Я бачу, що позиції ОП і РНБО юридично бездоганні. Я не бачу підстав сумніватися, що це рішення зможуть оскаржити судом", - сказав представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський, передає телеканал Україна 24.

читайте такожУ Європі різко відреагували на санкції України проти каналів Медведчука

Зазначимо, 4 лютого до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшло два позови громадян, які оскаржують указ глави держави.

За даними судового реєстру, один з позовів подав Попков Павло Олександрович. Він просить визнати указ Зеленського протиправним і частково його скасувати. Інформації по другому заявнику поки немає.

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів санкції строком на 5 років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера і депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а також щодо телеканалів, що належать йому, - 112 Україна, NewsOne і ZiK.
  • Санкції проти телеканалів передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення ліцензій.
  • У ніч з 2 на 3 лютого українські кабельні мережі відключили в своїх мережах 112, ZIK і NewsOne. Трансляція телеканалів доступна в YouTube.
  • Президент Володимир Зеленський стверджує, що рішення про санкції проти 112 України, ZIK і NewsOne прийнято колегіально і юридично обґрунтовано. Діяльність каналів він назвав загрозою національній безпеці України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти