У низці областей оголосили тривогу: окупанти атакують Україну "Шахедами" з двох напрямків - Ігнат

28 березня 2023, 00:04
Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці були вибухи. Попередньо – в Оболонському та Святошинському районах.
У низці областей оголосили тривогу: окупанти атакують Україну 'Шахедами' з двох напрямків - Ігнат
Окупанти атакують Україну "Шахедами" / pixabay.com, Telegram

Увечері 27 березня в Києві та кількох областях України почалася повітряна тривога. Російські окупаційні війська почали атакувати українські міста іранськими дронами-камікадзе.

Як зазначив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, українські захисники збивають ворожі повітряні цілі, які загарбники пустили з двох напрямків.

"Відбувається те, що завжди. Час від часу ворог атакує Україну "Шахедами-136" або "Шахедами-131". Атакують з півночі та південно-східного напрямку. Це Брянська область, а також східне узбережжя Азовського моря. Там група "Шахедів" і там група "Шахедів", - розповів Ігнат.

За його словами, українські захисники полюють за ворожими дронами. При цьому, як підкреслив спікер Повітряних сил ЗСУ, якщо українці почують вибухи, то це означатиме, що працюють системи ППО, але можуть бути і "прильоти".

"Вже є певні результати, кілька "Шахедів" знищено в Київській області, з Чернігівської області вони полетіли. І в Дніпропетровській області теж, за попередньою інформацією, є збиття", - зазначив він.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці були вибухи. Попередньо – в Оболонському та Святошинському районах.

"Всі служби слідують на місце. Подробиці – згодом", - написав він у Telegram.

Також Кличко повідомив, що у Святошинському районі столиці палає приміщення магазину. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

Водночас командування Повітряних сил ЗСУ показало відео зі збитим ворожим дроном.

Командування Повітряних сил ЗСУ показало відео зі збитим ворожим дроном
Командування Повітряних сил ЗСУ показало відео зі збитим ворожим дроном / скріншот

Нагадаємо, що у ніч на п'ятницю, 24 березня, країна-окупант Росія атакувала Україну дронами-камікадзе типу Shahed-131/136. Внаслідок ворожого обстрілу безпілотниками іранського виробництва у Кривому Розі зафіксовано влучення. Як зазначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, внаслідок атаки "шахедами" у Кривому Розі немає загиблих або поранених.

Окрім того, у ніч на 22 березня російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed. Ворожі "Шахеди" зафіксували у низці регіонів України. Під час нічної атаки росіян отримав пошкодження один з об'єктів інфраструктури в Житомирській області.

Пізніше стало відомо, що в результаті нічної атаки дронів 22 березня у місті Ржищів Київської області пошкоджено гуртожитки та ліцей.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти