У МОЗ розповіли, чи вийде Київ з "червоної" зони найближчим часом

17 листопада 2021, 13:37
Коли мова йде про "червоний" рівень, то порядок виходу області регулюється постановою Кабміну № 1236 - нагадав головний санлікар країни Ігор Кузін.
Локдаун
Локдаун в Києві / УНІАН

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін оцінив перспективи виходу столиці України з "червоної" зони адаптивного карантину. Свою думку він виклав в інтерв'ю порталу "Сьогодні".

За його словами, епідеміологічна ситуація поки не дозволяє цього зробити.

"Коли ми говоримо про "червоний" рівень, то порядок виходу області регулюється постановою Кабміну № 1236. Щодо Києва, то показники не говорять про стабілізацію. В середньому стабілізація відбувається через 2 тижні. Коли така стабілізація відбудеться, то буде розглядатися питання про перегляд рівня епідеміологічної безпеки в столиці", - розповів Кузін.

відео дня

На питання, чи є хоч якась прогнозована дата виходу Києва з "червоної" зони, головний санлікар відповів, що поки "дати немає". Крім того, каже Кузін, суттєвої стабілізації показників захворюваності також не спостерігається.

читайте такожВ Україні знову розширили "червону" зону

Нагадаємо, раніше експерти з Київської школи економіки заявили, що незабаром з "червоної" зони коронавирусной можуть вийти чотири регіони-Запорізька, Київська, Луганська та Одеська області.

Як заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я вузу Юрій Ганіченко, це може статися вже наступного тижня. Він також додав, що до цієї четвірки може приєднатися і Львівщина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти